maanantai 15. syyskuuta 2014

Valaistuin

Ensiraskaudessa on paljon opittavaa - muun muuassa raskausviikkojen laskeminen. Koin suuren valaistumisen viime viikolla kun tajusin millä logiikalla raskausviikkoja oikeastaan lasketaan. Raskausviikko 16 tarkoittaakin samaa kuin 17. raskausviikolla oleminen. Kappas. Olin selittänyt jo ties kuinka monelle, että olen 16. raskausviikolla.. vaikka olinkin jo oikeasti 17. raskausviikolla. Tavallaan raskauteni on viikkoa pidemmällä kuin itsekin luulin. Kohta olen puolivälissä tätä kypsyttämisprosessia, ihan käsittämätöntä!

Näillä viikoilla jotkut alkavat tuntemaan ensimmäisiä vauvan liikkeitä, jotka ilmeisesti alkuun tuntuvat kalan evän hipaisulta tai ilmakuplilta. Mahassa on kieltämättä möyrinyt viime päivinä, mutta laitan sen vielä ihan rehellisten ilmavaivojen syyksi. Viime päivät ovat menneet matkustaessa ja syödessä eteläeurooppalaisten rakastamaa valkoista leipää. Ei ihmekään jos mahaa turvottaa ja suolisto kurisee kun viimeiset neljä päivää on mennyt istuessa autossa, lentokoneessa ja kokoushuoneessa. Lentokoneessa istuminen aiheuttaa kummallisen turvonneen ja vaivaisen olon - jalat turpovat helposti ja mahassa muljahtelee.

Kuva Pinterest

Toisaalta joidenkin isompien muljahdusten kohdalla mietin, onkohan kyseessä kuitenkin jotain muuta kuin suolistotoiminta. Ihan kuin mahassa olisi iso kupla, joka kiepsahtaa ympäri. Ehkä se olikin meidän pieni mahavieras, joka tekee kuperkeikkoja omassa universumissaan ja koputtaa asumuksensa seiniä... Jännittävää kohta kokea ensimmäiset ihan oikeasti tunnistettavat vauvan liikkeet, jotka toivottavasti myös mies pääsee fiilistelemään.

2 kommenttia:

  1. Raskausviikot on kummallinen juttu, ja kaikki ammattilaisetkaan ei niitä ymmärrä. Periaatteessa minäkin voisin sanoa olevani viikolla 18 raskaana koska täysiä viikkoja on sen verran, vaikka olenkin viikolla 19. Ymmärtänet pointin. Itse hoksasin tämän siitä neuvolasta saadusta kirjasta, jossa selkeästi kerrotaan viikko viikolta mikä on menossa ja mitä tapahtuu, kun siellä ylhäällä aina lukee että esim. 20 raskausviikko (raskausviikot 19+0sta aina 19+6).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en tää vähän sekavaa, ainakin tällaiselle blondille ensisynnyttäjälle.. ;-) Pääasia että ammattilaiset tietää tarkat viikot!

      Poista