maanantai 8. syyskuuta 2014

Honeymoon-beibi

Meidän helmikuussa syntyvä vauva on todellinen hanimuun-beibi. Menimme mieheni kanssa naimisiin toukokuussa kolmen vuoden seurustelemisen jälkeen. Juhlimme häitä perinteisesti isossa kirkossa, valkoisessa puvussa ja koko suvun läsnäollessa. Yhtä perinteisesti meille kävi perheenlisäyksen suhteen - kaksikosta on tulossa kolmikko lähes tasan 9 kuukautta häiden jälkeen. Kutuaika Koh Samuin aurinkotuoleilla ja Happy Hour -drinkkien äärellä olikin ilmeisesti otollista aikaa lisääntymiselle.

Emme kumpikaan ole enää erityisen nuoria (paitsi ehkä henkisesti), joten oletimme vauva-prosessin kestävän ainakin muutaman kuukauden. Aikamoinen yllätys odottikin lavuaarin reunalla, kun juhannuksen jälkeen tehty raskaustesti (ja se toinen ja kolmaskin) näytti plussaa. Vielä suurempi yllätys oli kun ensimmäisessä ultrassa arvioitiin raskausviikkoja olevan mittarissa jo 8. Tietysti uutinen oli iloinen ja odotettu, mutta yllätti meidät kummatkin isosti.

Nyt sitten yritetään totuttautua ajatukseen, että puolen vuoden päästä heräämme öisin ruokkimaan nälkäistä vauvaa, näemme ensimmäiset hymyt, kuuntelemme avuttomina selittämättömiä itkuja ja yritämme pitää lapsen hengissä täysi-ikäisyyten asti. Tämä vauvamaailma on mulle vielä ihan uusi ja käsittämätön, on vielä niin paljon mistä en tiedä yhtikäs mitään. Lohduttaudumme ajatuksella, että ihmiskunta on selvinnyt vuoteen 2014 asti ilman kasvatusoppaita, Supernannya, ja internetin keskustelupalstoilta saatavaa apua (ja "apua").

Ei sentään täysin heittäydytä äiti-intuition ja "luonto kyllä ohjaa" -ajattelun varaan.. Olemme varustautumassa elämänmuutokseen isoin oppain ja ammattiavulla. Tilattiin Amazonista seuraavat vauva- ja raskausopukset, vaikka raskaus on jo varmaan ohi ennen kuin vihdoin saamme kirjapaketin.

  
Eiköhän näillä oppailla sekä äiti että lapsi selviä hengissä vauva-ajasta...

6 kommenttia:

 1. Meillä on tuo ylempi kirja suomeksi miehellä, on ahkerasti kuluttanut kirjaa :) repesin yks päivä kun kirja oli vessassa, eli paneutuu siihen todellakin suurella mielenkiinnolla! :D :D...
  Mä hankin alkuun turhanki monta kirjaa, en oo jaksanut niistä sitten kuitenkaan lukea kuin yhtä aktiivisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain itse asiassa saman kirjan lainaan kaverilta suomeksi, mutta mua ärsytti se kirjoitustyyli.. "huoltoedustaja".. Äh, no ehkä kun saadaan tämä englanniksi, on siitä iloa ja hyötyä miehelle. ;-)

   Poista
 2. Meiltä löytyy myös tuo ensimmäinen kirja, joka saatiin veljeltäni :) Hah, ihan hauskaa luettavaa! Täällä vauva sai alkunsa viikko useamman kuukauden kestäneen häämatkan jälkeen, sillä oltiin ihan samoilla ajatuksilla kuin tekin; tuskin heti tärppää. No tärppäsihän se <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään teilläkin oli kaikki kohdillaan lisääntymistä ajatellen. ;-)

   Poista
 3. En usko että mä tarvin itselleni mitään kirjaa, olen lukenut ihan tarpeeksi infoa jo monta vuotta.. mies taas ei tajua hölkäsen pöläystä.. Harmi vaan, että hän inhoaa lukemista. Muuten ostaisin hänelle tuon ylemmän kirjan :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja näyttää olevan aika kevyesti kirjoitettu ja siinä on kaikenmaailman kaavioita. Jos miehesi on insinööri, hän saattaisi ihan tykätäkin tästä.. ;-)

   Poista