maanantai 3. marraskuuta 2014

Vauvan ensisängystä

Kauhistelen jo sitä hetkeä kun päästään (tai joudutaan..!) sairaalasta kotiin. Kun ovi sulkeutuu takanamme, mieleen nousee varmasti pieni paniikki. Mitä me nyt tehdään tän kanssa? Pitäiskö jo nyt syöttää? Entä jos se itkee? Suostuuko se nukkumaan omassa sängyssä vai onko ainoa toimiva unipaikka meidän sänky?

Suunnitellaan (ja toivotaan) tällä hetkellä, että vauva nukkuisi omassa sängyssään ja me saataisiin edelleen pitää oma parisänkymme ns. aviovuoteena. Aiemmin kirjoitinkin himoitsemastani Stokke-sängystä. Neuvolan imetysvideon jälkeen aloin toisaalta miettiä onkohan se kuitenkään paras vaihtoehto.. Ehkä yöllinen imetysprosessi olisi helpompaa jos sängyn vierellä olisi pinnasänky, jonka laidan saa alas ja vauvan helposti lähelle ruokailemaan. Tämän mamman ei tarvitsisi nousta sängystä, kurottaa vauva ylös omasta sängystä ja imettämisen jälkeen laittaa vauvaa takaisin omaan petiin, kömpiä sänkyyn ja yrittää saada pari tuntia taas unta. Juuri tämän takia mies on nyt täysin vakuuttunut, että ostetaan normipinnasänky eikä mitään Stokkea. 

Löysin muutamia muitakin vaihtoehtoja vauvan ensisängylle. Leanderin mallistossa on aivan upea vauvan kehto, jonka saa kattoon roikkumaan tai jalustalle keinumaan. Ongelmana on tila - meille ei mitenkään mahdu makuuhuoneeseen tuollaista rakennelmaa, eikä vuokra-asunnossa viitsi tuota kattoonkaan kiinnittää.

Raskausblogi
Kuva

Jollain ihanalla vanhanaikaisella tavalla perinteinen korisänkykin houkuttelisi. Suomessa niitä ei näytä kovin paljon olevan tarjolla, mutta ulkomailla korisänkyjä löytyy vaikka minkälaisia. Eihän nämä kovin käytännöllisiä taida olla, kun sänky seisoo erillisellä matalalla jalkatasolla ja jää nopeasti pieneksi, mutta ainahan sitä saa unelmoida tällaisesta näkymästä kotona..

Äitiysblogi
Kuva

Jos taas ei halua ostaa erikseen vauvan ensisänkyä, suomalainen Vaavi tarjoaa hyvän vaihtoehdon ensimmäisille kuukausille. Vaavista voi vuokrata pyörillä varustetun Vaavisängyn neljäksi ensimmäiseksi kuukaudeksi aika edulliseen hintaan. Ihana ja ekologinen vaihtoehto!

Raskausblogi
Kuva

Innostuin myös ruotsalaisten keksimästä Babynestistä! Perinteiset pinnasängyt ovat tosi suuria ihan vastasyntyneelle ja vauva voi tuntea olonsa turvattomaksi niin suuressa sängyssä kohdun tiiviin tunnelman jälkeen. Babynest on kuin pieni pesä, minne vauvan voi laittaa nukkumaan. Babynestin voi laittaa ihan peruspinnasänkyyn ja kokoa voi hiukan säätää vauvan mukaan. Tuotetta ei tietysti myydä Suomessa, joten jos edessä on Ruotsin-matka kannattaa tarkistaa mistä tätä saa ostettua.

Äitiysblogi
Kuva

Olen joskus tällainen jahkailija päätöksenteossa, joten luultavasti vertaillaan vielä eri vaihtoehtoja ja hintoja, käydään katselemassa kaupassa ja lopulta tammikuun lopussa pakko-ostetaan ihan mikä vain, jotta sänky on olemassa kun lapsi syntyy. Sama prosessi on varmasti edessä vaunujen kanssa, joita en ole edes ehtinyt miettimään.. !

7 kommenttia:

 1. Pyydä joltain ompelukonetaiturilta lahjaksi nest ;) http://victoriabrikho.se/diy-babynest/

  VastaaPoista
 2. Oi vitsi, onpa hieno. Ompelukoneen lisäksi tarvitsen ompelijan.. ! ;-) Tai ehkä ehdin tammikuussa ommella jotain tällaista kun olen vapaalla..

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo babynest! Meidän vauva nukkui pinnasängyssä johon olimme ylimääräisellä peitolla tehneet pienen pesän niin pikkuinen ei näyttänyt liian pieneltä suuressa sängyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on hyvä vaihtoehto, vauvalla on heti kotoisampi olo. :-)

   Poista
 4. Babynest olisi tullut meillä tarpeeseen, poika nukkui välissämme ensimmäiset puoli vuotta (joo joo, yritettiin kaikkemme muttei vaan suostunut omassa sängyssä nukkumaan... Ei vaikka se oli mamman vieressä. Muutenkin heräili öisin tosi tosi paljon koliikin vuoksi joten oli helpompaa että sai itsekin olla välillä makuulla). Siis olen ymmärtänyt että Ruotsissa suositaan paljonkin perhepetiä ja juuri siinä tuo nest on kätevä kun saa vauvalle keskelle oman pesän, on sillain vähän turvallisemminkin niin ei tarvitse pelätä että kääntyisi beben päälle unissaan. Toki myös erittäin hyvä pinnikseen luomaan kohdun oloista turvaa alussa. Harmi jos sitä ei tosiaan saa Suomesta, olisin pikkusiskolle harkinnut!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täytyy tosiaan katsoa mihin suuntaan se realiteetti kehittyy.. Toiveena ois vauvan nukkuminen omassa sängyssä, mutta katsotaan miten käy.

   Poista
  2. Yes, jaan saman toiveen kanssasi sisaruksen kohdalla...:) ne vauvat kun ovat niin omanlaisiaan kaikki! Mut silti toi nest ois ihana! Kerrothan jos törmäät siihen Suomessa ;)

   Poista