torstai 8. tammikuuta 2015

Raskausviikko 33 - tahti hidastuu

Raskausviikko 33 alkaa olemaan puolessa välissä ja tahti on selkeästi alkanut hidastumaan. Kävellessä ei voi enää kiitää eteenpäin samalla tahdilla kuin aiemmin ja liikkueessa on jatkuva pissahätä, ilmeisesti vauva tai kohtu jotenkin painaa rakkoa. Häntäluu ei enää vihoittele, mutta syynä siihen on varmasti loma ja se, etten istu tuntikausia kovalla istuimella. Jonkinlaisia liitoskipuja on alkanut ilmestymään, etenkin lantion etuosan häpyliitokseen. Lantio kipuilee erityisesti aamuisin, jos en ole muistanut nukkua tyyny jalkojen välissä. Välipäivinä laiskuus vei voiton, mutta tällä viikolla olen taas aktivoitunut liikunnan suhteen. Päätin käydä pari kertaa viikossa uimassa ja ainakin kerran viikossa salilla. Tämän aamuinen salikäynti tuntui edelleen ihan hyvältä, joten elän toivossa että voin ainakin muutaman viikon ajan käydä liikkumassa - edes rauhallisesti.

Isoin ongelma tällä hetkällä on tosin unettomuus. Olemme miehen kanssa vuorotellen hereillä - minä illasta ja mies aamuyöstä. En jotenkin saa nukahdettua ja makaan hereillä parikin tuntia. Lisäksi olen päässyt nyt siihen ihanaan vaiheeseen raskautta, että joudun ramppaamaan vessassa pari kertaa yössä. Mies taas heräilee selkäkrampin takia ja nukkuu loppuyön sitten sohvalla puoliksi pystyasennossa.  Olen tosi huono nukkumaan päiväunia, joten päivät menee pienessä kohmeessa väsymyksen takia. Kummatkin olemme nyt siis saaneet pientä ensitotuttelua vauvan kanssa valvomiseen.. 

Raskausblogi. Äiitysblogi

Yllä oleva kuva on pientä huijasta.. kuva otettiin viime viikon puolessa välissä. Voi olla, että maha on tästäkin hiukan vielä kasvanut. Talvitakki menee onneksi vielä kiinni, vaikka veikkaan ettei mahdu enää muutaman viikon päästä. Toivottavasti seuraavan 7 viikon aikana ei tule mitään älyttömän kovia pakkasia.

Tammikuun loppupuolella on lääkärikäynti, jossa ilmeisesti katsotaan kohdunkaulan tilanne ja vauvan asento. Mulla on jotenkin sellainen olo, ettei vauva ole vielä kääntynyt lähtöasetelmiin. Tyyppi liikkuu entiseen tapaan joka puolella mahaa, välillä huitaisten mojovasti jonnekin kylkiluiden tienoille. Toivottavasti kääntyy, sillä muuten edessä on kääntöyritys tai perätilasynnytys - joista kumpikaan ei ole erityisen toivottavaa. Seuraava terkkarikäynti on vasta helmikuun alussa, eli lääkärikäynnin jälkeen. Luulin, että raskauden loppuvaiheilla terkkarikäyntejä olisi useammin. Ehkä käyntejäni on karsittu kun en kerran ole valittanut olotilaa ja muutenkin raskaus etenee normaalisti. Varasin varmuudeksi vielä yksityiselle ultrakäynnin tammikuun loppuun, halutaan vielä ennen H-hetkeä varmistua että lapsi on ok ja kaikki kunnossa synnytystä ajatellen.

2 kommenttia:

  1. Löysin tänne vasta ja huomaan, että meillä on laskettuaika aika liki toisiaan. Pari postausta ehdin nyt lukea ja pystyn kyllä samaistumaan ajatuksiisi. Pitää tulla lukemaan muutkin jutut myöhemmin. Tsemppiä loppuodotukseen :)

    VastaaPoista