perjantai 2. tammikuuta 2015

Toinen Joulu

Meidän uuden vuoden vietto alkoi uuden joulun vietolla. Mies palasi vuoden viimeisenä päivänä Intiasta kotiin matkalaukku täynnä tuliaisia ja lahjoja perheeltä. Perinteisten tuliaisten - pähkinät, tee, kosmetiikat - lisäksi kassi pullisteli vauvatavaraa. Oman ostoslistan lisäksi koko perhe oli ostanut meille ison kasan tarvikkeita. 

Omassa ostoslistassa oli ollut Aventin tuttipulloja kahdessa eri koossa, vaihtotutteja pulloihin, tutteja, sekä rintapumppu. Aventin sähkökäyttöistä rintapumppua ei ollut saatavilla, mutta kaikkea muuta Intiasta saikin, ainakin 40% halvemmalla kuin Suomesta. Lisäksi mies oli ostanut tuttipullojen steriloijan sekä pulloharjan. Mielestäni mikroaaltouunin steriloija olisi ollut täysin riittävä meille, mutta mies osti kuitenkin sähkökäyttöisen.. ja sehän vasta onkin mielettömän iso laite!

Raskausblogi


Äitiysblogi

Ostoslistan lisäksi mies improvisoi ja toi mukanaan vähän ylimääräistä, kuten vauvan kynsileikkurin suurennuslasilla, vauvan pyyhkeitä, ja harsoja. Suurin osa näistä on huteja - meillä on jo kynsisakset, pyyhkeet on nenäliinan kokoisia, ja harsot eivät ole sellaista harsokangasta mitä täällä Suomessa yleensä käytetään. Ajatushan on kuitenkin tärkein, vai mitä?

Miehen perhe antoi meille joululahjaksi ison paketin vauvakamaa. Paketti sisälsi vauvan peiton, pyyhkeen, metallisen tuttipullon, bodyn ja myssyn, karhutossut sekä hoitolaukun. Lisäksi muilta sukulaisilta tuli pienet sukat ja pari pastellin sävyistä lapsen oloasua. Asut ovat tosin niin isot, että voi hyvin mennä ensi talveen ennen kuin ne sopivat päälle. Jostain syystä melkein kaikki Intiasta saadut vauvatavarat ovat keltaisia, vaikka perhe hyvin tietää meidän saavan pojan...

Raskausblogi


Vauvan tarvikkeet

Lisäksi Intiasta tuli mukana se käsintehty rengasliina, mistä täällä blogissakin puhuin. Liinasta tuli tosi kivan näköinen, värit on juuri sellaiset kuin halusin, ja materiaali on laadukasta puuvillaa. Nyt täytyy vain harjoitella rengasliinan sitomista, ettei lapsi luiskahda liinasta ulos!

Kantovälineet

Kantovälineet
 
Joulun aikana sain muitakin ostoksia tehtyä, kiitos Facebookin mahtavien kierrätysryhmien! Löysin eräästä ryhmästä lähes käyttämättömän Stokken kokoontaitettavan ammeen ja vauvatuen. Mahtavaa, ostoslista on pienentynyt melkein olemattomaan... suurimpana hankintana on enää rattaisiin sopiva turvakaukalo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti