torstai 6. marraskuuta 2014

Mama joogassa

Tiistaina alkoi Manipuran raskausjooga, jonne lopulta ilmoittauduin eri vaihtoehtojen kartoittamisen jälkeen. Joogakoulu Manipura sijaitsee aivan Kampin keskuksen lähellä, joten se on kätevän etäisyyden päästä meidän kodista sekä kätevästi työmatkan varrella. Tosin tunnit alkavat työssäkäyvän näkökulmasta todella aikaisin, joten tiistain työt täytyy joko aloittaa ajoissa tai jäädä kotitoimistolle kuten tällä viikolla.

Kuten oletinkin, jooga oli todella löysää ja helppoa. Tunti alkoi rentoutumisella ja hengittämisellä. Tunnin aikana pyrittiin löytämään sellaisia asentoja ja tekemään sellaisia liikkeitä, jotka antavat lisää tilaa kohdulle ja kasvavalle vauvalle. Käytännössä nämä olivat kevyitä venyttäviä liikkeitä, jossa pyrittiin parempaan ryhtiin ja asentoon. Liiallisen venyttäviä liikkeitä ei kuulemma kannata tehdä, koska hormonit löysentävät muutenkin kroppaa synnytykseen valmistautuessa. Tunnin lopuksi saatiin kupponen teetä ja esittäydyttiin koko ryhmälle. Meitä oli ryhmässä noin 15 ja suurimmalla osalla oli laskettu aika  alkuvuodesta. Omasta mielestäni oli mielenkiintoista tavata muita raskaana olevia ja nähdä miten muiden kropat ovat joustaneet raskauden alla.

Äitiysblogi

Ensimmäinen joogatunti oli ihan tyydyttävä - katsotaan miten tunnit edistyvät. Oletin ehkä hiukan aktiivisempaa tuntia kuin mitä ensimmäinen kerta lopulta oli. Olin toivonut, että tekisimme liikkeitä jotka auttavat selkäkipuun ja ryhdin säilyttämiseen. Selkäni on alkanut särkemään aina silloin tällöin ja kaipaisin vinkkejä millaisilla liikkeillä selän ryhtiä voi ylläpitää ja selän lihaksia vahvistaa. Neuvolan kautta pääsee myös fysioterapeutille, mutta ainakin itse tajusin (ja minulle kerrottiin) tämän niin myöhään, että lähes kaikki kurssit ovat täynnä. Onneksi mahduin vielä joulukuun sessioon, vaikkakin muualle kuin omaan neuvolaan. Toivottavasti silloin ei ole liian myöhäistä, silloin on jo raskausviikko 29 ja maha entistä painavampi.

Kurssiin kuuluu seitsemän joogatuntia ja yksi synnytysluento, jonne partnerit ovat tervetulleita. Ensimmäiset tunnit ovat ilmeisesti näitä venytystyylisiä harjoituksia, joilla tehdään lisää tilaa kohdulle. Kurssin loppuosan harjoituksissa valmistaudutaan sitten synnytykseen ja kuivaharjoitellaan synnytystä. Olemme ilmoittautuneet myös Manipuran joulukuun synnytysvalmennukseen, joten toivottavasti näillä sessioilla ei käsitellä samoja aiheita.. Muuten maksetaan tuplasti samasta sisällöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti