maanantai 22. syyskuuta 2014

Lääkäripäivä

Tänään oli todellinen lääkäripäivä, aamulla kävin ensin hammaslääkärillä tarkistuttamassa suukaluston tilanteen, sillä ilmeisesti raskaus vaikuttaa myös hampaiden hyvinvointiin (mihin kropan osaan tämä siunattu tila ei vaikuttaisi..). Myöhemmin päivällä kävin vielä neuvolassa ensimmäisellä virallisella lääkärintarkistuksella.

Kummallakin lääkärillä tuli onneksi hyviä uutisia - hammaskalusto on kunnossa ja mahamaailmassa on asiat hyvin. Kohdunkaula oli kuten pitikin ja maha-asukin tasainen syke löytyi myös pienen etsiskelyn jälkeen. Omatkin arvot olivat oppikirjamaisen  kunnossa; verenpaine optimaalinen, pissatesti puhdas, ja painoakin oli tullut lisää koko raskauden aikana vain vajaa 2kg. Lääkäri oli nuori, mutta ammattitaitoisen oloinen, vaikka itse tapaamisaikaa oli varattu vain vartin verran. Terveydenhuollosta tosiaan säästetään.. En ollut tajunnut, tai minua ei oltu ohjeistettu, että verenpaineet, pissatestit ja paino olisi pitänyt itse tarkistaa "self-help" huoneessa ennen lääkäriaikaa. Kohta varmaan rokotteetkin joudutaan itse pistämään omiin kankkuihin.. 


Muutenkin ihmetyttää neuvoloiden (vai onko tämä normaalia muutenkin julkisessa terveydenhuollossa? t. työterveyshuollon käyttäjä) kivikautinen tapa toimia - kaikki ajanvaraukset ja  on ylhäällä pelkissä paperilapuissa ja neuvolakortin takana.  Kaikkialla muualla asiointi onnistuu sähköisesti ja tapaamisista tulee edellisenä iltana muistutus sähköpostilla tai tekstiviestillä.. jopa kaupunginkirjastoissa! Viime terkkarikerralla TH kirjoitti perhevalmennuksen ajankohdat keltaisille post it -lapuille. Tällaisenä sählänä pelkään  hukkaavani keltaiset perhevalmennus- ja muut "muista mennä testiin ajoissa" -laput ja sitten täytyy taas alkaa jonottamaan neuvolan puhelinnumeroon. Onhan terveysasemilla ilmeisesti olemassa jonkinlainen mahdollisuus sähköiseen asiointiin, mutta sitä varten täytyy printata lomake netistä, allekirjoittaa se, ja viedä henkilökohtaisesti neuvolaan. Kuinka kätevää. Muistutus itselleni - hoida nämä paperit kuntoon ennen seuraavaa neuvolakertaa, että päästään asioinnissa vihdoin digiajalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti