perjantai 5. syyskuuta 2014

Salaisuus julki & yt:t

Salaisuus on julki työpaikallani - kerroin tilanteestani pomolleni ja HR:lle. Tilannetta meillä mutkistaa päättymässä olevat yt-neuvottelut. Työnantajahan ei saa irtisanoa työntekijää raskauden takia, mutta työsopimus voidaan kuitenkin päättää tuotannollis-taloudellisten syiden takia. Ilmeisesti yritykset ovat kuitenkin todella varovaisia tämän suhteen, sillä heillä on velvollisus todistaa että irtisanominen ei tapahtunut raskaudesta johtuvista syistä. Itselläni on nyt kaksi vaihtoehtoa töiden suhteen, joita täytyy tosissaan pohtia. Yksi vaihtoehdoista on tietysti tehtävissä jatkaminen normaalisti tammikuussa alkavaan äitiyslomaan asti.

Perjantai-aamu alkoi ihanasti aurinkoisella smoothiella. Blenderissä sekoitetut persikat, nektariinit ja appelsiinit maistuivat yhtä aurinkoiselta kuin ilma ulkona! Energinen hedelmäsmoothie tekee hyvää sekä maha-asukille että sen äidille. Aurinkoista perjantaita!

Raskausblogi


2 kommenttia:

 1. Meilläki yt:t päällä töissä... kerroin jo ennen yt uutisia raskaudesta, joten suoja minullakin.
  Tuotannollisista ja taloudellisista syistä voidaan mun mielestä irtisanoa raskaana oleva vain jos koko firma menee konkkaa? Näin joku mulle neuvoi.... Meillä niin iso työpaikka, ettei se kokonaan kaadu vaikka iso osa tuleekin saamaan kenkää.. muuten jos irtisanotaan, oikeuteen vaan, häviävät jokatapauksessa tällasessa keississä ;D.... Näin mun esimies mulle sanoi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mitä työnantajaliittojen sivuilta olen lukenut, ymmärsin että raskaana olevan voi irtisanoa juuri tuotannolis-taloudellisista syistä. Silloin pitäisi tosiaan pystyä näyttämään että irtisanominen ei ole raskauden takia. Ehkä yritykset ovat varovaisia tämän kanssa, koska etu taitaa tosiaan olla raskaana olevan puolella.

   Poista