torstai 18. helmikuuta 2016

Kenkiä joka lähtöön

Olen huomaamatta kartuttanut Abun kenkäkokoelmaa, vaikkei poika kävelekään ilman tukea. Abu tykkää tepastella pitkin asuntoa kävelykärryllään sekä käsistä kiinni pitäen, muttei vielä uskalla ottaa askelia ilman tukea. Kyse on nimenomaan uskalluksesta - poika seisoo jo aika tukevasti ilman tukea, varovasti ja vain hetken ennen kyykistymistä lattialle. 


Intian matkaa varten ostin Abulle sandaalit Facebook-kirppikseltä, mutta ne olivatkin pojan jalkaan aivan liian isot. Sen jälkeen onneksi löysin Prismasta puoleen hintaan Eccon kivat kesäsandaalit, jotka olivat juuri sopivat. Mutta eihän Abu niillä paljoa kävellyt Intiassa, lähinnä vain seisoskeli. Toivon, että ensiksi ostetut sandaalit ovat kesällä vielä sopivat, ettei niitä tarvitse laittaa heti kiertoon. On tosi vaikeaa arvioida miten paljon pojan jalka kasvaa tässä seuraavien kuukausien aikana!


Tammikuun alennusmyynneiltä löysin Zaran tosi hienot harmaan tennarit, täydelliset kevätsäihin kun poika jo osaa kävellä omin jaloin. Pohdin pitkään eri kokojen välillä, mutta valitsin varmuudeksi isomman koon. Jos kengät sattuvat olemaan liian isot vielä keväällä, niitä voi hyvin käyttää myös alkusyksystä ilmojen viiletessä. 

 
Vaikka en olekaan varma, että Abu kävelee vielä talvikauden aikana, ostin lähikirppikseltä hänelle talvisemmat bootsit. Jos päiväkoti alkaakin keväällä tai muuten vietetään aikaa enemmän ulkona, on hyvä olla lämpimämmät kengät konttailua ja möyrymistä varten. Kengät ovat ihan siistissä käytetyssä kunnossa, mutta ei haittaa tosiaan lainkaan jos ne tuhoutuvat käytössä. 


Kenkien ostaminen on jotenkin tosi hankalaa. Pitää varmistua, että kengät eivät ole liian jäykät ensiaskeliaan ottavalle lapselle, tarpeeksi isot mutteivat liian isot, sekä lämpimät ja kuivat ulkona peuhaamista ajatellen. En myöskään uskalla ostaa kenkiä jemmaan liian aikaisin, kun ei tiedä lainkaan miten jalka kasvaa. Suomessa on onneksi pitkä talvi, joten liian isoja talvikenkiä voi todennäköisesti käyttää vielä myöhemmin talvella. Kevät- ja kesäkengissä on taas päinvastainen ongelma...


Kengät jalassa Abu näyttää yhtäkkiä kovin isolta pojalta...!
 
 

2 kommenttia:

 1. Vauvat ja kengät, mielestäni mahdottoman vaikea yhtälö! Sä olet löytänyt kyllä kivoja vaihtoehtoja. Tuskailen myös sen kanssa, mikä koko ja miten kauan kestää, kun tuntuu, että käyttöikä jää niin lyhyeksi.

  Meillä lapsen (ja ehkä vähän äidinkin :)) suosikiksi on nousseet Attipas-merkkiset popot. En ole Suomessa törmännyt, mutta nettikaupoista löytyy. Ne on kepeät kuin sukat ja antaa jalan liikkua luonnollisesti, plus varpaille jää kunnolla tilaa tukea askelta ja liikkumista. Suomen talveen nämä ei toki sovi, mutta tarvittaessa sisäkäytössä ja kesällä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät on niin hankalia ostaa kun sovittaminenkin on vaikeaa, ei lapsi osaa sanoa onko ne ok kokoiset vai ei. Kasvun varaa pitäisi olla, muttei liikaa. Pohjat joustavat ja kevyet, mutta pitäisi olla talvikeleihin kuitenkin lämpimät. Huh.
   Kiitos kenkävinkistä, täytyy googlata millaiset popot noi on. :-)

   Poista