lauantai 20. helmikuuta 2016

Isovanhempien korvaamaton apu

Ystäväpiirissä on ollut tänä talvena ihan älyttömästi sairastelua. Terveet ja hyväkuntoiset nuoret aikuiset ovat kituneet päiviä korkeassa kuumeessa ja joutuneet jopa sairaalaan. Vielä ikävämpiä ovat tapaukset, joissa pienet vauvat ovat saaneet rajun viruksen ja joutuneet sairaalaan. Monessa ystäväperheessä taudit jylläävät vuorotellen lapsissa ja aikuisissa, ja perheen sairastelu kestää viikkoja. Voin vain kuvitella miten rankkaa on pärjätä keskellä omaa ja koko perheen pitkittynyttä sairastelua -  varsinkin nyt kun itse sairastuin. 

Onneksi kukaan meistä (kopkop, koputan puuta) ei ole saanut influenssaa, vaan kyseessä oli lopulta pikainen tauti. Luulin saaneeni ruokamyrkytyksen omasta (jo muutaman päivä jääkaapissa olleesta, vakuumipakatusta tehdystä kalasta) lohikastikkeesta, mutta taudinkuva taisikin olla ihan vaan perinteinen vatsatauti. Olo huononi torstaina alkuillasta, ja kärjistyi sitten illemmalla. Yö meni huonosti nukkuen, parin tunnin välein heräten ja perjantaina aamulla olo oli tosi heikko. Luulin edelleen olevani vain ruokamyrkytyksen uhri, ja olon paranevan kevyen aamiaisen jälkeen. Heikko olo kuitenkin jatkui ja makasin sohvalla toipilaana samalla kun pikku-Abu leikki lattialla vieressäni. Fyysiset voimat oli aika vähissä ja oli rankkaa edes kantaa Abu vaipanvaihtoon, tai edes seistä keittiössä laittamassa ruokaa pojalle.  Miehellä oli kiireinen työpäivä ja iltamenoa yrityskumppaneiden kanssa, joten en halunnut keskeyttää hänen päivää jos ei olisi ihan pakko.

Luojan kiitos siis isovanhemmista...! Äitini tuli päivällä viemään Abun päikkärikävelylle ja olon ollessa heikko edelleen illalla, isäni tuli hakemaan Abun heille yökylään. Lapsen saamisen jälkeen olen todennut miten korvaamaton apu isovanhemmat ovat - he vievät poikaa päikkärikävelylle, ottavat päiväksi hoitoon että pääsen menoihini, ottavat Abun yökylään jotta meillä on pariskunta-aikaa, ja, nyt, ottavat Abun hoitoon että pääsen lepäämään.

Vanhemmat. <3    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti