keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Soseessa

Ei menty 6kk asti täysimetyksellä, vaikka neuvolatäti antoi "luvan" viivytellä sinne asti. Tarjosin ensimmäiset sosemaistiaiset viime viikon lopulla. Alun perin ajattelin odottaa puolivuotiaaksi asti ja aloittaa siinä vaiheessa  sormiruokailu. On kuitenkin mukavampi aloittaa oikeiden ruokien maistelu rauhassa tässä vaiheessa, 5kk iässä, kuin odottaa kuukausi ja sen jälkeen tarjoilla uusia makuja vauhdilla. 

Ihan ensimmäisenä kokeiltiin miten kurkku maistuu. Annoin Abun imeskeltäväksi kuoritun kurkun palasen (pidin tietysti tiukasti kiinni, ettei hän imaise sitä vahingossa nieluun asti). Pikkuherra imeskeli sitä, maisteli sitä, irvisteli sille, ja sen jälkeen työnsi sitä pois suustaan. Ilmeisesti kurkku oli liian kylmää lämpimään maitoon tottuneelle suulle.

Varsinainen soseiden tarjoaminen tuli osaksi päivärytmiä vasta viime viikonloppuna. Tarjosin Abulle banaania, joka maistui jopa parin teelusikallisen verran. Alkuviikon makuna on ollut porkkana, joka on maistunut jo vähän paremmin kuin banaani. Keitin porkkanat pienessä määrässä vettä, soseutin, ja tarjoiluvaiheessa sekoitin mukaan hiukan korviketta. Määrät eivät todellakaan ole suuria - soseutin yhden porkkanan ja sillä ollaan pärjätty jo monta päivää! 

Vauvablogi. Äitiysblogi

Maistelu on sujunut nyt alkuvaiheessa paremmin kuin hyvin. Abu ei ole huitonut lusikkaa pois eikä ole sylkenyt soseita suustaan. Kulmakarvoja on hiukan kurtisteltu, mutta samalla on kuitenkin tarrattu lusikasta kiinni ja viety se määrätietoisesti kohti omaa suuta. Ruokailu ei vielä ole ollut kovin säännöllistä. Tarjoan sosetta lähinnä päivällä imettämisen jälkeen. Lisään tarjoilukertoja ensi viikon neuvolatapaamisen jälkeen, ja aloitetaan samalla myös iltapuuro. Toivottavasti se auttaa pidentämään Abun unipätkiä, nyt ollaan nimittäin menty nukkumisessa jälleen huonompaan suuntaan.

Abun ruokkiminen on tähän asti ollut tosi helppoa ja on onnistunut missä vain. Kodin ulkopuolella olen joko imettänyt tai antanut pulloa, lähinnä alussa oman imetysujouden takia. Nyt soseiden astuttua kuvioon, liikkuminen todennäköisesti rajoittuu tarkemmin ruokailuaikojen väliin. Muussa tapauksessa joudutaan parkkeeraamaan jonnekin vauvojen ruokailutilaan syöttämään porkkanaa ja perunaa purkista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti