maanantai 1. kesäkuuta 2015

Neuvolan kontrollipunnitus

Tänään oli kontrollipunnitus neuvolassa johtuen Abun paino-ongelmista. Oma terkkarimme oli sairaana, joten päästiin/jouduttiin toisen tädin luokse. Jännitin punnitusta, sillä olin viimeisen kahden viikon aikana yrittänyt imettää Abua tosi useasti. Abun paino oli kuitenkin noussut 4kk neuvolakäynnistä vain 180g - eli ei edelleenkään tarpeeksi. Laskennalliseksi päiväkasvuksi tuli siis vain 12g/päivä. 

Pohdittiin neuvolatädin kanssa ensin pitäisikö aloittaa soseet, mutta päädyttiin jatkamaan korvikkeen antamista ja lisäämään määriä. Ohjeistukseksi sain antaa korviketta n. 80-100ml kolme kertaa päivässä. Tärkeää oli myös saada Abu nukkumaan, ja siihenkin korvikkeen pitäisi auttaa. Maha täynnä on helpompi nukahtaa. 

Vaa'an tulos oli taas pienoinen pettymys. Aavistinkin jo ettei paino ollut noussut tarpeeksi, mutta samalla silti toivoin että imetyksen tehostaminen olisi vaikuttanut pojan painoon. Valitettavasti painonnousu ei ollut riittävän hyvää.  Onneksi poika on kuitenkin iloinen ja pirteä, joten en sentään ole nälkiinnyttänyt lastani.

Ei kai tässä ole muita vaihtoehtoja kuin antaa korviketta entistä enemmän, vaikka se välttämättä samalla tarkoittaa imetyksen vähenemistä ja nopeampaa loppumista. Ymmärrän toki, että kyse on lapsen hyvinvoinnista ja kasvusta. Tunnetasolla kuitenkin tunnen pettymystä ja surua siitä, että imetystaipaleeni kutistuu näin lyhyeksi. Ennen Abun syntymää olin ajatellut imettää korkeintaan 6kk, nyt puolestaan toivon, että saisin imettää edes 6kk.

4 kommenttia:

 1. Meillä oli kasvun kanssa isoja ongelmia, kunnes aloitettiin soseet nyt vihdoin näyttää siltä että päästään eroon kontrolleista. Toivottavasti pelkkä korvikkeen lisääminen tuo apua, me saatiin yhdellä ylimääräisellä yösyötöllä jo painoa nousemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti meilläkin kasvu kiihtyy kun aloitetaan kiinteät. :-) Oli lohdullista lukea Imetyksen tuki FB ryhmästä kuinka niin monen lapset kasvavat hitaasti ja omalla käyrällään..

   Poista
 2. Pääasia, että pieni mies on iloinen ja reipas. Varmasti oli pettymys, kun paino ei ollutkaan noussut tarpeeksi, mutta hiljaa hyvä tulee. Toivottavasti lisämaito auttaa ja paino lähtee nousemaan. Tsemppiä ja jaksamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan miten ruokailu menee.

   Poista