sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

The Liebster Award - Blogihaaste!

Vau, ensimmäinen blogihaaste heitettiin tälle mammalle Kochanie -blogista! Tarkoituksena on vastata haasteen antajan 11 kysymykseen, ja keksiä 11 uutta kysymystä, jotka laittaa eteenpäin seuraaville blogeille. Pyrkimyksenä on saada näkyvyyttä ja lukijoita alle 1000 lukijan blogeille.

Vastataan siis ensimmäisenä Nellin kysymyksiin. 

1. Mikä on kivointa / vaikeinta bloggaamisessa? 
 Kivointa on varmasti kuulla lukijoiden omia kokemuksia heidän omasta vauvaelämästä. Näin esikoisen äitinä olen välillä pihalla kuin lumiukko monesta jutusta vauvaelämässä ja on siis kiva vertaisryhmän elämästä.
Vaikeinta on löytää aikaa kirjoittamiselle - Abu nukkuu päiväunia nykyään aika huonosti eikä hän viihdy kovin pitkiä aikoja itsekseen leikkimatolla tai sitterissä. Vapaat hetket tulee helposti käytettyä normaalielämän pyörittämiseen kotona, tai syömiseen!


2. Minkälaisia blogeja luet itse mieluiten?
Samassa elämäntilanteessa olevien äitien vauvablogeja. On kiva lukea muiden kokemuksista ja arjen haasteista. 


3. Jos pääsisit matkalle juuri nyt, niin minne ja minkälaiselle lomalle lähtisit?
Perjantaina, Abun nukkumattomuudesta turhautuneena, haaveilin että pääsisin yksin pariksi päiväksi jonnekin. Nukkumaan. Urheilemaan. Syömään rauhassa, ja kahdella kädellä! Varmaan lähtisin johonkin etelän kohteeseen uima-altaan äärelle!


4. Oletko enemmän kissa- vai koiraihminen?
Olen eläinrakas, joten kaikki eläimet ovat omalla tavallaan ihania. Valitsisin kuitenkin koiran, sillä koiran kanssa voi lähteä lenkille tai tehdä jotain muuta aktiivista yhdessä. Kissat vain nautiskelevat elämästä kotona.


5. Minkä kirjan luit viimeksi?
Abun viimeaikaisten nukahtamisvaikeuksien takia lainasin kirjastosta kaksi uni-aiheista opusta: Unihiekkaa etsimässä ja Pehmeä matka höyhensaarille. Ensimmäistä olen jo saanut luettua puoleen väliin. 


6. Mikä on lempipaikkasi kotikaupungissasi?
Töölön rannat ja Hietaniemen hautausmaa. Perjantain kävelyllä näin kuinka kaksi uikkua rakensivat pesää ihan kävelytien viereen. Keskustan paras puoli on lyhyt matka keskustaan ja luontoon. Hietsun hautausmaalla on puolestaan ainutlaatuista vanhaa tunnelmaa. 


7. Mitä odotat eniten tulevassa kesässä?
Aurinkoa, lämpöä ja Abun kanssa maalla oleskelua. Vanhemmilla on Hämeenlinnan lähellä kesäpaikka, jonne ajattelin lähteä nautiskelemaan täysihoidosta sillä aikaa kun mies istuu hikoilemassa toimistolla.


8. Missä olit viisi vuotta sitten?

Viisi vuotta sitten olin juuri aloittanut uudessa firmassa. Enpä olisi ajatellut, että tällainen tumma ja charmantti intialainen mies bongaa minut sieltä ja päädymme naimisiin...!

9. Minkä uuden harrastuksen haluaisit aloittaa?

En haluaisi aloittaa uutta harrastusta, mutta haluaisin jatkaa vanhaa. Ratsastin nuorempana ja nyt pari vuotta sitten minä, ikuinen heppahullu, aloitin ratsastuksen uudelleen. Raskauden takia harrastus jäi taas tauolle, mutta toivon että pääsen pian taas hevosen selkään.

10. Mitä uutta hankit viimeksi kotiisi?

Olemme viime aikoina ostaneet tosi vähän mitään uutta tähän asuntoon, sillä etsimme koko ajan uutta kotia meidän kolmen komppanialle. Säästetään ostokset uuteen asuntoon! En maltakaan odottaa että pääsen sisustamaan vauvan huonetta...

11. Mistä keksit blogisi nimen?
Bloginimen keksiminen oli tosi vaikeaa.. Halusin nimen, joka liittyy äitiyteen ja raskauteen, mutten mitään kliseistä nimeä tyyliin "odotan unelmavauvaani". MamaMood tuli mieleeni jostain ja tykkäsin miten nimi oli lyhyt ja ytimekäs. Kysymykseni uusille blogeille: 
1. Kuka olet?
2. Mikä on salainen paheesi?
3. Mikä on lempivuodenaikasi?
4. Mitä haluaisit tehdä isona?
5. Mikä on unelmiesi matkakohde?
6. Mikä on typerin asia mistä riitelette puolisosi kanssa?
7. Milloin viimeksi itkit?
8. Lihapullat ja perunamuusi vai sushi?
9. Mikä on kotisi rakkain huonekalu ja miksi?
10. Miten mieluiten vietät vapaa-aikaasi?
11. Mikä on ihanin asia puolisossasi?

Seuraavaksi heitän haasteen eteenpäin 11 blogille. Olen pääsääntöisesti seurannut ison lukijamäärän blogeja (ne kun on helpompi löytää blogiviidakosta), mutta tämä haaste sai minut etsimään uutta luettavaa.  Mutta hei, näin vaalisunnuntain kiireessä en löytänyt kuin 8 uutta mielenkiintoista blogia! Kertokaapa siis mitä pienempiä blogeja seuraatte aktiivisesti?

Haastan siis seuraavat blogit:
Ai minäkö äiti?
Askeleita hiekassa
Mama loves you two
Punainen orvokki

4 kommenttia:

 1. Vastauksiasi lukiessa pohdin, että minäkin olen "löytänyt" mieheni työpaikalta ja Hietaniemen hautausmaa on arki-elämässäni lähellä, mutta siellä ei ole tullut koskaan käytyä! :)

  Tiina

  VastaaPoista
 2. Kiva, että tartuit haasteeseen! Ja voi että, itsekin olen viime aikoina haaveillut aloittavani lapsuuteni lempiharrastuksen, ratsastuksen, uudelleen :)

  VastaaPoista
 3. No niin, nyt on vastaukset haasteen kyssäreihin blogissa! :)

  VastaaPoista