tiistai 14. huhtikuuta 2015

Ihana kamala tutti

Vauva ja tutti - luonnollinen yhdistelmä. Mies osti jouluiselta Intian-matkaltaan Aventin ergonomiset glow-in-the-dark hi-tech tutit, koska oletettiin meidänkin vauvamme kasvavan tutti-riippuvaiseksi. Ei edes ajateltu "joutuvamme" tällaiseen tilanteeseen - Abu ei syö tuttia.

Mikään tutti ei kelpaa - ei Aventin supertutti, ei pehmeä luonnonkuminen tutti, eikä mikään muukaan supermarketin tusinatutti. Olen jopa kokeillut levittää tutille muutaman tipan rintamaitoa, mutta sekään ei auttanut. Abu vain nuoli maidot tutista ja sylkäisi sen ulos. Yleensä tutti saadaan laitettua suuhun, mutta Abu vain pyörittelee sitä suussa, availee suutaan ja jopa puree sitä. Ehkä ottaa muutaman imaisuun kuin kokeeksi, tuleekohan sieltä maitoa. Lopulta tutti joko liukuu ulos suusta tai lentää kaaressa viereen. Phyi.


Iltojen nukahtamisongelmiin auttaisi varmasti tutti, edes jonkin verran. Useimpia lapsia se rauhoittaa ja auttaa jopa nukahtamisessa. Meidän vauvamme, jos tutin saa edes hetken pysymään suussa, aloittaa raivokkaan imemisen ja lutkutuksen, jonka aikana koko kroppa heiluu levottomasti. Lopulta tutti lentää kaaressa pois. Jos tuttia yrittää tunkea liian monta kertaa suuhun, menevät huulet suppuun ja jopa saattaa alkaa kiukkuinen ininä. Viimeisenä oljenkortena ostettiin pehmeä luonnonkumitutti (se tosin haisee todella pahalle), jonka toivottiin toimivan meidän tapauksessa. Ensimmäisellä yrityksellä Abu otti tutin jopa muutamaksi minuutiksi suuhun ja näytti vaipuvan uneen. Ehdittiin jo iloita menestyksestä, mutta ilo oli muutaman minuutin mittainen. Tutti tippui suusta, eikä sitä otettu enää takaisin.

Yritetään silti vähitellen totuttaa Abu tuttiin. Tarjotaan hänelle tuttia päivän mittaan kun masu on täynnä eikä väsytä, niin tutti ei aina yhdisty nukuttamisyrityksiin ja vanhempien (epä)toivoon. Ehkä jonain päivänä Abukin nukahtaa tutti suussa. Tai sitten ei, ja sekin on ihan ok.

4 kommenttia:

 1. Uusi lukija tässä moi! Löysin juuri blogisi ja luin kerralla monta sivua vanhoja postauksia taaksepäin :)

  Blogissani olisi sulle myös haaste, käy kurkkaamassa :) http://nellixo.blogspot.fi/2015/04/the-liebster-award-haaste.html

  T. Nelli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan lukemaan blogia. :-) Täytyypä tutustua haasteeseen!

   Poista
 2. Niin tuttu juttu. :) Meillä alkaa yökkiminen ja lentää oksennus ihan kaaressa kun tunkee tutin vauvan suuhun. Ostin viime reissulla kaupasta vielä varmuuden vuoksi markkinoiden pienimmän tutin mutta kun taas tuli oksennus niin päätin luovuttaa. Meidän vauva ei syö tuttia. :) Onnea tuttitaisteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho,meillä onneksi ei tule oksennusta. Sun vauvalla taitaa olla herkkä kakomisrefleksi. :-/

   Poista