torstai 30. huhtikuuta 2015

Ostoslistalla kantoreppu

Me tarvitsemme kantorepun. Ihan kätevyyden takia, mutta myös sen takia että Abu on kehittänyt vihan vaunuja kohtaan - jokainen ulkoilu alkaa nykyään Abun silmittömällä raivokohtauksella. Huutaminen johtuu varmasti (toivottavasti) väsymyksestä, mutta itse stressaannun jokaisen ulkoilun alkaessa ja kohta kieltäydyn lähtemästä ulos hullun huutajalapsen kanssa... 

Meillä on jo muutama kantoväline - Boban trikoinen kantoliina ja miehen siskon lahjoittama rengasliina. Kummatkin ovat kelpo välineitä, mutta niissä on vain muutama ongelma - pukeminen. Trikooliinan sitominen on hankalaa ja vie aikaa, sillä liina tulisi sitoa ja kiristää napakaksi. Rengasliina on periaatteessa helppo, mutta siltikin liinan, ja Abun liinaan, asettamisessa menee aikaa. Rengasosa kun aina tuntuu menevän väärään kohtaan ja sojottavan Abun ohimoon. Olen käyttänyt liinoja lähinnä kotona kun en jaksa lähteä ulos päikkärikävelylle ja laittanut Abun liinaan nukkumaan. Kevääksi haluaisin kunnon kantovälineen, jonne lapsen saisi nopeasti sujautettua ja jonka kanssa voisi lähteä kävelyille.

Kantovälinemarkkinoilla on nykyään tunkua ja markkinoilta löytyy vaikka minkä merkkisiä reppuja. Lapsettomana kuvittelin vielä, että BabyBjörnin kantoreppu on markkinoiden paras kantoväline. Mutta nyt, yhden lapsen valistuneena äitinä ja kantofoorumeita lukeneena mieleeni on iskostettu, että BB on piruakin pahempi vauvan lonkille. Harkitsemisen arvoisia kantovälineitä meille on siis kolme - Tula, Manduca ja Boba.

Pääsiäisretken aikana testattiinkin jo Tulaa. Vuokrattiin Tula kahdeksi viikoksi Ipanaiselta, ja kannettiin sillä Abua lentokentille ja museoissa. Pääsääntöisesti mies kantoi Abua, joten oma kokemus kantorepusta jäi vähäisemmäksi. Sen vähän kokemuksen perusteella totesin kuitenkin, ettei reppu tunnu päälläni täysin sopivalta. Paino jäi tosi paljon vyötärölle, ja hartiahihnat tuntuivat vain roikkuvan kyydissä. Tunsin, ettei Abu saa tarpeeksi tukea kantorepun yläosasta. Todennäköisesti vain säädöt eivät olleet minulle oikeat. Toisaalta mies on hyvin leveäharteinen, joten ehkä reppu vain sopii hänen ruumiinrakenteeseen paremmin.Miehen sisko käyttää Intiassa Bobaa, ja on tykännyt repusta. Heidän lapsensa on jo tosin reilun vuoden, joten käyttötuntuma on varmasti erilainen kuin pienen vauvan kanssa. Boba vaikuttaa aika samanlaiselta kuin Tula, värikkäitä kuoseja myöten, mutta muuten en ole löytänyt kovin montaa mielipidettä kantovälineestä. Boballa ilmeisesti voi kantaa vauvaa vain edessä, kun me toivomme löytävämme kantovälineen, joka kasvaa lapsen mukana. 
    


Manduca on legenda kantovälinemarkkinoilla. Manduca (ja Tula) on yksi suosituimmista kantovälineistä, joista löytyy melkeinpä vain positiivista kommenttia. Manducan ergonomisuutta on kehuttu, ja lasta voi siinä kantaa lähes missä asennossa tahansa - edessä, selässä, sivulla. Lisäksi Manducassa vauvatuki on sisäänrakennettu kantoreppuun, joten sellaista ei erikseen tarvitse ostaa. Onneksi, sillä Abu taitaa olla niillä rajoilla tarvitseeko enää vauvatukea. Manducan kuosit ja värivalikoimat ovat konservatiivisemmat kuin Tulan ja Boban. Vaikka kivat kuosit saattaa näyttää ihanilta, en usko että kuitenkaan tykkäisin kulkea ympäri kaupunkia kirjava pussukka sidottuna itseeni. 
No, näistä kolmesta oli päätettävä... Yleensä käyttäisin viikkoja pohdintaan ja vertailuun, mutta nyt en jaksa. Pääkaupunkiseudulla on yksi kantoliinalainaamon yhteyshenkilö, jonka kanssa voitaisiin vertailla eri kantovälineitä. Hän asuu tosin Espoossa enkä jaksa alkaa sopimaan tapaamista, joka sopii hänelle, minulle ja miehelleni. (Taitaa olla väsymystä ilmassa.. normaalisti en välittäisi tällaisista asioista.)

Manducaa saa nyt edulliseen hintaan monesta verkkokaupasta, joten tilasin eilen illalla kantorepun Verkkokauppa.comista hintaan 94e. Minusta hinta on todella kohdillaan, monet reput maksavat yli satasen. Toivottavasti säädöt saadaan kohdilleen ja Manduca tulee olemaan maineensa arvoinen!

4 kommenttia:

 1. Meillä on manduca, kudottu liina ja rengasliikkeitä. Manduca käytetään lenkillä ja silloin kun ei jaksa sitoa liinaa. Poika on nyt 4.5kk ja vaunuviha alkoi vähän vajaa parin kuukauden iässä. Alkuun koitin lähteä vaunuissa sitkeästi mutta omaa oloa helpotti huimasti kun jätin vaan vaunut tyynesti kotiin. Ehtii niihin vaunuihin myöhemminkin :) ja onhan se ihanaa kun toinen tuliset siinä ihan lähellä. "Kiva" kuulla, että muillakin on samaa. Oma ajatus oli ennen, että kaikki vauvaan viihtyvät vaunuissa :D Meillä nukutaan siis kaikki päikkärit liinassa tai repussa. Oon yrittänyt muistaa, että vauva-aika on lyhyt ja oon nauttinut läheisyydestä :) manduca stu pystyy muuten myös hyvin imettämään! Löysää vaan remmiin. Pari kertaa vaati reenit, mutta on ihan huippua nyt kun pöllöniskailut ja muut on tullut kuvioihin :) sitten kun ootte päässeet testailet ajan reppu niin olisi kiva kuulla kokemuksia!

  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan "kiva" kuulla, että Abu ei ole ainut lajiaan tässä vaunuvihassaan.. On ollut tosi stressaavaan lähteä karjuvan lapsen kanssa liikenteeseen.:-/ Täytyy testailla reppua ja laittaa kokemuksia tännekin!

   Poista
 2. Moikka!!
  Meillä on Manduca ja oon ollut esikoisen kanssa siihen ihan tyytyväinen :) Mies ei tosin jostain syystä tykkää siitä, mutta meinataan sillä mennä kyllä siitäkin huolimatta sitten pikkusiskonkin repputarpeiden kanssa ;)
  Eli varmasti ihan hyvä valinta! Matkoilla tullut tarpeeseen ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manducan kanssa ei varmaan voi mennä kovin pieleen, sen verran kehuttu reppu on. Toivottavasti pikkuneiti tykkää myös repusta. :-)

   Poista