maanantai 28. joulukuuta 2015

Soseessa: Vauvan Bircher Mysli

Abulle on tullut totaalinen stoppi puuron suhteen - parin lusikallisen jälkeen poika kieltäytyy avaamasta suutaan puurolle. Meidän on siis täytynyt keksiä muita vaihtoehtoja aamu- ja iltapalaksi. Homman tekee hankalaksi vielä se, että Abu ei osaa tai jaksa sormiruokailla niin paljon että ruokamäärällä jaksaisi olla. Leipä, mandariini, ja keitetty kananmuna ovat oikeastaan ainoita ruokia, joita Abu saa oikeasti vietyä suuhunsa. Kaikki muut ruuat ovat liian epäilyttävän näköisiä tai tuntuisia, tai eivät muuten vain päädy suuhun asti vaan tippuvat kourasta puolessa välissä matkaa. 

Aika usein siis teen Abulle jotain jogurttisekoitusta, vaikka joskus otan riskin ja sekoitan jogurtin joukkoon pienen määrän puuroa. Joskus sekoittelen jogurttiin banaania tai muita hedelmiä. Olen välillä alkanut sekoittamaan jogurtin joukkoon lusikallisen kaurahiutaleita, jotta iltapalasta tulisi hiukan täyttävämpää. Herkullista tällaisesta tuorepuurosta tulee, kun sekaan raastaa omenaa ja päärynää. Hedelmien mehusta tulee ylimääräistä makeutta ja raasteesta lisäsyötävää. Mausteeksi lisään Abun herkkua, kanelia. Vauvoille eikä pienille lapsille suositella paljoa kanelia sen sisältämän kumariinin takia. Kumariini on luonnossa esiintyvä yhdiste, joka voi suurina annoksina vaikuttaa maksaan myrkyllisesti. Sri Lankasta saatava kaneli ceylon-kaneli tosin sisältää huomattavasti pienempiä määriä kumariinia ja on sen takia suositeltava vaihtoehto vauvoille ja pienille lapsille. Vauvojen Bircher mysli 

1 dl luonnonjogurttia
1 rkl kaurahiutaleita
  1/4 omenaa kuorittuna
1/2 päärynää kuorittuna
1/2 banaania
ripaus kanelia
hiukan vauvojen hedelmäsosetta lisämakeutukseksi

Sekoita aluksi kaurahiutaleet jogurtin kanssa, jotta hiutaleet pääsevät pehmenemään ennen ruokailua. Raasta kuoritut hedelmät ja muussaa banaani, ja sekoita hedelmät jogurtin kanssa. Sekoita joukkoon kaneli ja hedelmäsosetta, jos haluat jogurtista makeampaa. Tarjoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti