keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Lomavalmistautumisen lopputohinaa

Perjantaina me lähdetään kohti aurinkoa ja Abun toista perhettä! Aika on mennyt kiireellä ja perinteinen lopputohina ja -valmistautuminen on yllättänyt... taas! Vaikka kuinka ajattelin, että ehditään ottaa viimeiset päivät rauhassa ennen lähtöä, niin olen taas juossut tukka putkella kaupungilla hoitamassa asioita.
 
Ruokia on hamstrattu aikamoinen kasa, muttei ehkä kuitenkaan tarpeeksi jos pelkästään omia eväitä syödään. Luotan kuitenkin siihen, että Abu syö paikallisia hedelmiä ja siellä miehen perheen luona voin myös soseuttaa jotain kasviksia ruuaksi. Kananmunia voi myös syödä vaikka missä muodossa. Paluumatkaa varten pitää säästää ruokakasasta Abulle välipalat, mutta menomatkaa varten sivussa on jo kassillinen ruokaa. Lennolle on varattu yksi suolainen lounas ja useampi hedelmävälipala, hedelmä maistuu aina paremmin kuin suolainen ja lentokoneessa halutaan vain välttää kaikki mahdollinen hötkyily ja sotku. 
Matkalle on hankittu 10 päiväksi soseita - kaksi suolaista sosetta per päivä ja lisänä pussillinen hedelmäsoseita. Aamua varten on ostettu jauhemuodossa olevaa puuroa, jonka kanssa voi vain sekoittaa kuumaa vettä. Toiminee loistavasti matkalla. Pakattavaksi tulee vielä pari kulhoa ja muutama lusikka.


Intiassa on kesä ja Suomessa ei. Täällä ei siis myöskään pahemmin myydä kesäkamineita. Shortsit ja t-paidat löysin hyvin käytettyinä kirppiksiltä, mutta sopivia kenkiä ei oikein löytynyt. Ostin Facebookista yhdet sandaalit, jotka osoittautuivat aivan liian suuriksi.. sopivat jalkaan varmaan ensi kesänä. Oli siis pakko käydä katsomassa löytyykö jostain kaupasta sandaaleita, ja Stockmanniltahan niitä löytyi. Tosin vain yhdet, joten hinnasta ei oikein voinut tinkiä. Abun ensimmäiset kengät ovat siis Eccon laadukkaat ja kalliit nahkasandaalit. Intiasta voisi tietysti etsiä kenkiä, mutta halusimme mukaan valmiiksi edes yhdet kengät, niin ei heti ensimmäisenä päivänä tarvitse lähteä shoppailemaan.

Vaippoja otetaan mukaan muutaman päivän tarpeita vastaava määrä, mutta olemme jo ostaneet Intian Amazonista gigapaketin Pamperseja. Hinta on aika edullinen, vaikkei törkyhalpa. Onneksi ei tarvitse siis pakata kaikkia vaippoja mukaan Suomesta asti. Nukkumista varten ostimme matkasängyn, Verkkokaupasta löytyi sänky tosi edullisesti. Abu liikkuu jo sen verran paljon, ettemme uskalla jättää poikaa nukkumaan isoon sänkyyn yksin. Todennäköisesti Abu siirtyy yöllä meidän väliin, mutta ainakin alkuillasta uskallamme jättää pojan siihen turvallisin mielin. Matkasänky jätetään Intiaan sitten odottamaan seuraavaa reissua.

Huomenna täytyy oikeasti alkaa pakkaamaan, nyt ollaan vasta valmistauduttu matkaan hankkimalla tarpeelliset tamineet ja pesemällä aivan älytön määrä pyykkiä. Kaivoin juuri tänään yläkaapista esiin omat kesävaatteet... Niitä ei tullut kovin paljon käytettyä tänä vuonna kylmän kesän takia. Tälle matkalle ostin H&M nettikaupasta muutaman pitkän kesämekon, ilmeisesti siellä Etelä-Intiassa ei kannata kulkea kovin lyhyissä ja avonaisissa vaatteissa. Vaatteiden kannattaisi peittää ainakin olkapäät ja polvet, muuten paikalliset ilmeisesti tuijottavat kuin ufoa. No, taitavat he varmaan muutenkin tuijottaa...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti