maanantai 22. joulukuuta 2014

Raskausviikko 31 & minijoulu

Viikot vierii ja kohta minäkin! Maha on kasvanut yllättävän paljon viimeisen parin viikon aikana, mutta neuvolan terkkarin mukaan kasvu alkaa tästä vain kiihtymään.  Häntäluu kipeytyy edelleen istumisesta, mutta nyt myös turvotus alkaa vaivaamaan pitkän istumisen jälkeen. Närästys ja/tai ummetus alkavat olemaan jokapäiväisiä seuralaisiani.

Olo on ollut tosi vaihteleva; on päiviä jolloin jaksan töiden jälkeen käydä salilla ja sen jälkeen vielä puuhailla kotijuttuja ilman suurempia ongelmia. Sitten on niitä päiviä, jolloin tuntuu että pelkästään työpäivän mittainen istuminen vie mehut. Viikonloppu meni lähinnä jälkimmäisellä tyylillä. Perjantain hektinen työpäivä ja pikainen salikierros vei totaalisesti voimat. Kävimme vielä illalla veljeni luona pikkujouluilla ja matkalla luulin että lapsi pusertuu ulos mahastani siihen metron penkille. Syytin siitä aluksi ensimmäistä kertaa päällä olevia raskausajan Power Mama Spanxeja (pieni lahja siskoltani, joka on ilmeisesti kokenut tarvitsevansa pyllynkohotusta raskausaikana). Heti kun pääsin sisään veljelleni oli tukipöksyt otettava pois. Ylläripylläri, olo ei parantunutkaan ylimääräisen puristavan kerroksen riisumisella. Oli vain todettava, että supisteli ja kroppa huusi lepoa viikon jälkeen. Parin glögimukillisen jälkeen luovutettiin ja lähdettiin kotisohvalle makuuasentoon.

Sama olotila jatkui myös lauantaina, eikä viimeisistä joululahjaostoksista meinannut tulla mitään. Lopulta oli myönnettävä itselleni, että maha on pinkeänä supistuksista ja oma sohva on parempi paikka kuin paniikkishoppaajia täynnä olevat kaupat. Onneksi tämä mama pääsi kuitenkin illalla osallistumaan perinteisiin opiskelukavereiden pikkujouluihin. Neljän ruokalajin illallisen jälkeen oli maha taas pinkeänä, eikä pelkästään vietnamilaisista herkuista.

Raskausblogi


Vietettiin eilen miehen kanssa minijoulua. Saatiin tuliaisena pieni kuusentapainen, josta askartelin meille joulu"puun". Sen alle mahtui hyvin meidän toisillemme hankkimat lahjat.  


Äitiysblogi

Sain aviomieheltä lahjakortin Elegia Day Spahan Aloe Vera -hoitoon, joka sopii raskaana oleville. Hoito sisältää kuorinnan, kokovartalonaamion, kasvohoidon ja kevyen hieronnan. Ihanaa, nyt pääsen lomallani nauttimaan täydellisestä hemmottelusta! Oma lahja miehelle sisälsi jotain sopivaa sekä isälle että pojalle.. Pienen ja ison t-paidan, joissa on teksti Night Owl. Mies näytti oikeasti olevan liikuttunut lahjasta. Ideani näköjään onnistui!

Raskausblogi


Mies lähti tänään aikaisin Intiaan joulunviettoon. Koti tuntui heti tosi tyhjältä ja hiljaiselta, niin paljon sitä on tottunut toisen läsnäoloon kahden vuoden yhteisasumisen jälkeen. Nykyisin miehen pitkät matkat tuntuvat jotenkin tosi pelottavilta. Jos jotain tapahtuisi hänelle, meitä jäisi tänne kaksi kaipaamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti