perjantai 26. joulukuuta 2014

Kullanarvoinen vauvavalokuvaus

Hesari teki pari kuukautta sitten jutun vauvavalokuvauksesta. Ihastuin ideaan heti -  pikkuisista vastasyntyneistä saa noin suloisia muistoja! Tietysti Anne Geddesin ihanat vauvakuvat ovat tunnettuja Suomessakin, mutta en koskaan ajatellut että "tavisvauvoistakin" saisi otettua yhtä ihania kuvia. 

Kuva   
Helsingissäkin on yllättävän monta valokuvaajaa, jotka tekevät vastasyntyneiden valokuvausta. Muutama valokuvaaja ilmoittaa hintansa julkisesti nettisivuilla, muiden kuvaajien hinnat pitäisi pyytää tarjouspyynnöllä. Hintahaitari taitaa joka tapauksessa alkaa 200 eurosta ja jatkua lähemmäs tonnia, riippuu varmaan myös kuinka monta kuvaa haluaa valita. Hinta tietysti hirvittää, mutta jäisihän vauvasta aikamoisen ainutlaatuiset kuvat. Mieskin taisi jo osittain suostua tähän, joten pohditaan vielä muutama päivä ja pyydetään sen jälkeen tarjouspyyntöjä eri kuvaajilta. 

Vastasyntyneen kuvaus pitäisi tehdä aika pian syntymän jälkeen, jotta vauva on vielä ns. omassa maailmassaan. Mitä pidemmälle viikot kuluvat, sen tietoisempi vauva on ympäröivästä maailmasta. Kysymys tietysti on, että jos vauva syntyykin reippaasti ennen laskettua aikaa, miten kuvausajan käy? Tai toisinpäin, jos tyyppi on juurtunut mahaan, niin saako aikaa sitten siirrettyä? Samoin mietityttää vähän kuinka hehkeänä uusi äiti on heti ensimmäisten päivien jälkeen - univajeen, imetyksen opettelun ja uuden arjen kanssa.

Jos kuvaukseen päädytään, jotain tämäntyylisiä kuvia haluaisin haluttaisiin.

Kuva

Kuva
Kuva
Kuva

Niin suloisia!

3 kommenttia:

 1. Mä olisin halunnut vastasyntyneen kuvauksen mutta juurikin kun kävikin niin, että syntyi keskonen, niin eihän häntä voinut kuvata kun on osastolla ja hoidossa kuukauden... ja on vieläkin niin pieni, vaatekoko 44, että jos mitään pipoa, pantaa pään ympärille tms kuviin haluais, ne pitää itse tehdä jotenkin koska kaikki on hälle vielä liian isoa :D
  aateltiin että nimijuhlan lähellä, n.2kk iässä vois ottaa kuvia, hän vastaa sitten n. perus vastasyntynyttä kooltaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, jos tulee mutkia matkaan vastasyntyneen valokuvaus ei oikein onnistu. Toisaalta vauvasta saa ihania valokuvamuistoja myös hiukan myöhemmin. :-)

   Poista
 2. Ammattilaiset osaa kyllä ottaa todella kauniita kuvia! Voi kun itsekin osais :P Itse oon yrittäny napsia kuvia meidän pienestä mahdollisimman paljon ja niin se kannattaakin. Vauva aika on niin nopeasti ohi :/

  VastaaPoista