tiistai 9. kesäkuuta 2015

RemonttiperheVaikkei tämä olekaan sisustusblogi, kirjoitan tännekin hiukan remonttikuulumisia. Urakka jatkuu jälleen tällä viikolla ja vihdoin mieskin on kotona avustamassa maalamisessa. Miehen kahden viikon työmatkan ja viikonlopun hupimatkan aikana hoidin peruskotihommat ja vauvan, mutta sen lisäksi laitettiin remontti alkuun uudessa asunnossa isäni kanssa. Viime viikko vietettiin suurimmaksi osaksi asunnossa seiniä pesten ja maalaten. Tulin aamulla kämpille Abun kanssa toivoen, että herra viihtyy edes pari tuntia yksikseen tai nukkuu edes jonkinlaiset päikkärit. Onneksi saatiin aika hyvin urakkaa eteenpäin - Abu viihtyi asuntoon tuodussa sitterissä tai vaunuissa unilla ja sain itse kummatkin kädet tehokkaaseen käyttöön. Pienetkin pätkät tehokasta työtä riittivät - isän avustuksella maalasimme kummatkin makuuhuoneet ja olohuoneen.Tällä viikolla edessä on keittiön ja eteisen maalaaminen - sekä meidän makuunhuoneen "tehoste"seinän maalisävyn päättäminen ja maalaaminen. Seinien värisävyn päättäminen on käsittämättömän vaikeaa. Haluamme säilyttää vaalean ilmavan tunnelman asunnossa, ja sen takia asunnon seinät maalataan puhtaalla valkoisella. Voisi luulla, ettei valkoisesta saa kovin montaa erilaista sävyä, mutta maalikarttoja katsellessa tuli melkein epätoivo. Monet sävyt näyttivät liian kylmiltä harmailta, liian kellertäviltä tai liian beigeiltä. Päädyttiin sitten monessa blogissakin esiteltyyn Tikkurilan Paperi -sävyyn (F497). Väri näyttää tässä ruudussa kummallisen harmaalta, seinällä sävy on oikeasti sopivan lämmin olematta kylmän kliininen valkoinen.

F497 (Paperi)

Lastenhuoneen yhden seinän ajattelin (kyllä, ajattelin, sillä miestä ei voisi vähempää kiinnostaa maalisävyt seinissä.. ) maalata pirteällä keltaisella. Ei haluttu mitään perinteistä vaaleansinistä pikkupojan huonetta, vaan kivan tyylikkään huoneen, jota käytetään alkuun toimistona ja leikkitilana ja myöhemmin lastenhuoneena. Sen takia päädyttiin kuitenkin pitämään kaikki seinät vaaleina ja piristetään huonetta sitten mahdollisesti seinätarroilla.

Makuuhuoneeseen halusin alunperin laittaa vaaleansävyisen himmeästi hohtavan tapetin, mutten ole löytänyt mielestäni tarpeeksi kivaa. Toisekseen ison seinän tapetointi hiukan hirvittää, sillä kyseessä on makuuhuoneen isoin seinä, joka näkyy myös suoraan olohuoneeseen kun ovet ovat auki. Mulla ei ollut tarpeeksi vahvaa visiota sopivasta tapetista, joten unohdimme sen ajatuksen ja päätimme maalata seinän "tehoste"värillä. "Tehoste", sillä värisävy tulee olemaan vain hiukan Paperi -sävyä tummempi, laittaen hiukan harmaaseen. Vaihtoehtoja on nyt Talkki tai Pilvi, katsotaan mihin päädymme!
Vauva-arki on tosiaan ollut hiukan raskasta kaiken remonttihomman keskellä, varsinkin uniongelmaisen vauvan kanssa. Kaiken tämän lisäksi aikaa on mennyt uusia kalusteita ja parkettifirmaa etsien. Onneksi mies on nyt kotona, ja isyyslomalla, joten saadaan rauhassa remontoida loput ja viettää aikaa yhdessä. Kahden viikon yksinolon jälkeen arvostan yh-äitejä, sekä ihmettelen miten he pärjäävät yksin lasten, työn ja koko arjen keskellä...
 

2 kommenttia:

  1. Meillekin etsitään uutta kotia ja asuntokuume vaan kasvoi kun luki teidän remontin etenemisestä! Huikea suoritus muuten kaksi viikkoa yksin vauvan kanssa ja remonttia kaupan päälle! En olisi selvinnyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiukan tiukkaa kyllä teki, ja valitettavasti välillä tuli kiukuteltua miehelle.. :-/

      Poista