perjantai 3. lokakuuta 2014

Raskausviikko 19 & muhkura mahassa

Raskausviikko 19 ja maha vaan kasvaa, nyt näytän tennispallon nielaisseelta tai hyvin syöneeltä - kuin jouluaaton ruokailun jälkeen kun maha on kinkusta ja muista herkuista pingoittunut. 


Raskausviikko 19

Tällä raskausviikolla sikiölle kehittyy kivekset tai munasolut, ja rasvakerrosta kehittyy ihon alle. Odottavasta äidistä mainitaan seuraavaa:

"On tärkeää olla fyysisesti aktiivinen myös raskauden aikana. Säännöllinen liikunta piristää sekä fyysisesti että psyykkisesti. Muista kuitenkin välttää liian suuria rasituksia. Kun pidät itsesi fyysisesti hyvässä kunnossa raskausaikana, pysyt vahvana, notkeana ja kestävänä: silloin jaksat paremmin myös odotusajan ja synnytyksen ylimääräiset rasitukset." (Vau.fi )

Tämän takia olenkin osallistumassa raskausjoogaan loppusyksyllä. Kuntosalilla käyminen ja lenkkeily onnistuu vielä hyvin, vaikka viime viikonlopun lenkin jouduinkin puoliksi kävelemään. Jostain syystä juoksuaskel jotenkin tömisyttää virtsarakkoa (mitenköhän tätä fiilistä kuvaisi paremmin, ehkä se vauva tai kohtu osuu virtsarakkoon) ja parinkymmenen minuutin jälkeen tulee kova pissahätä - oli oikea tarve tai ei. Lisäksi kovatahtinen kävely tai juoksu tuntui siltä, kuin maha  hölskyisi liikkeen mukana - kuin kantaisi vesi-ilmapalloa paidan alla. Hiukan epämiellyttävä tunne.

Aamulla heräsin jännään tunteeseen. Käännyin aamulla sängyssä kyljeltä selälleni ja laitoin käden mahalle. Tunsin jonkun muhkuran navan vasemmalla puolella. Ilmeisesti pikkutyyppi siinä oleskeli sillä puolella yön jälkeen. Outo olo, kieltämättä tuli hiukan Alien-olo, joku olento elää sisälläni.. Tietysti liikuttava fiilis tuntea pieni vauvamme siinä konkreettisesti, mutta samalla todella epätodellinen olo. Käännähdin takaisin kyljelleni ja muhkura katosi mahaani. Ensi viikolla nähdään kumpi sinä oikein olet. 

2 kommenttia: