tiistai 21. lokakuuta 2014

Raskausviikko 22 & väsymys


Raskausviikko 22 alkoi harmaalla säällä ja julmettomalla väsymyksellä. Selvästi fyysinen ja henkinen rasitus alkaa ottamaan osansa - viime viikon ylityöt yömyöhään ja viikonlopun menot veivät minulta lopullisetkin mehut. Jouduin viikonloppuna muutaman tunnin kävelyn ja puuhastelun jälkeen painumaan sohvalle koomailemaan, niin hirveä väsymys iski yhtäkkiä. 

Maha on selvästi jo esillä ja luulen, että töissäkin tyhmimmätkin miehet ovat osanneet laskea 1+1 yhteen. Osalle olen kertonut, osa on varmasti kuullut muuta kautta ja osa ei varmaan vain kehtaa kysellä. Töissä alkaa motivaatio olla laskusuunnassa - lomien ja äippäloman alkuun olisi vain pari kuukautta aikaa. Virallinen äitiysloma alkaisi tammikuun puolessa välissä, mutta ajattelin käyttää viimeiset lomat ennen sitä. Jouluna ja uutena vuotena ei kukaan kuitenkaan ole töissä.

Varpaat näkyy vielä!

Tällä viikolla saadaan jo virallisesti hakea äitiyspakkausta, mutta odotellaan pari viikkoa. Ei ole mitään kiirettä saada sitä lojumaan hyllylle, kun laskettuun aikaankin on vielä reilut 17 viikkoa. Jossain vaiheessa pitäisi myös päästä kirppikselle ostamaan lisää vauvan vaatteita ja tarvikkeita. Laatikko on vielä huiman tyhjä, vaikka saatiin jälleen eilen täytettä ihanan Lifefactoryn tuttipullon muodossa.

"Ei, en ole vain syönyt liikaa.."

Olimme tilanneet Amazonilta pari lastenhoidon opaskirjaa. Baby Guide tuli jo muutama viikko sitten, mutta Mayo Clinicin kirja junnasi tilauslistalla vaikka kuinka pitkään. Lopulta peruttiin tilaus ja kävin ostamassa Stockalta englanninkielisen opuksen "Pregnancy, Childbirth and the Newborn". Se näyttää sisältävän aikalailla samat aiheet kuin Mayo Clinic - alkaen raskaudesta ja raskauden ajan hyvinvoinnista synnytykseen ja vastasyntyneen hoitamiseen. Eikä hintakaan ollut paha - 19€. Siinä meille sitten iltalukemista syksyn pimenevissä illoissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti