torstai 28. elokuuta 2014

Neuvola & yhteys mahamaailmaan

Eilen oli toinen neuvolakäynti, tällä kertaa omalla terkkarilla. Neuvolatäti oli tosi mukava, ja tultiin hyvin toimeen sekä suomeksi että englanniksi. Juteltiin voinnista, käytiin läpi veri- ja pissakokeen tulokset, otettiin verenpaine sekä sovittiin seuraavat käynnit. Kaikki on muuten loistavasti, mutta joudun sokerirasitustestiin perheestä löytyvän ykköstyypin diabeteksen takia. Kurjaa, mutta ei mulla ole suuremmin mitään testiä vastaan kun kerran varmistetaan tulokkaan hyvinvointi. Ilmeisesti joudun neuloilla tökittäväksi ja juomaan ällöttävän makuista sokerilientä.  No, tuskin tämä on se suurin epämukavuus mitä raskauden aikana joudun kokemaan.

Painoa oli tullut 0.4kg lisää sitten heinäkuun käynnin. Turvotusta ei ole ollut, mutta epäilen, että flunssan aiheuttama alkuviikon suklaan- ja ruuanhimo näkyy vaa'ankin luvuissa.. Onneksi terkkari antoi luvan urheilla niin kauan kuin se tuntuu hyvältä. Jee, liikuntaa ei tarvitsekaan lopettaa viikolla 20 kuten se aiempi neuvolatäti kertoi. Liikkuminen auttaa ainakin omalla kohdallani turvotukseen ja väsymykseen, toivottavasti myös pitää kropan kasassa.

Viimeisenä vuorossa oli maha-asukkaan salakuuntelu. Jännitti taas, että löytyyköhän sieltä mitään.. mitään raskausfiiliksiä ei ole ollut ja välillä havahdun pohtimaan onkohan tuolla ketään. Doppler kuulosti siltä, kuin etsittäisiin signaaleja avaruuden mölystä -  white noise ja kohinaa. Pienen etsinnän jälkeen saatiin sitten yhteys sisämaailman asukkiin. Tyyppi kuulosti enemmän tunnelissa laukkaavalta hevoslaumalta, kuin viisisenttiseltä vauvalta. Lisäksi välillä saatiin mojova potku suoraan mikkiin. Temperamenttia!

Seuraava neuvola on vasta lokakuun puolessa välissä. Ennen sitä on lääkärikäynti ja rakenneultra. Seuraavassa neuvolakäynnissä tiedetään sitten kumpi mahassa köllöttelee. Ihmeellistä. Kilojakin on varmasti tullut muutama lisää ja vatsa on todennäköisesti esillä kaikelle maailmalle. Tiedättekö, kaikki tämä tuntuu vieläkin uskomattomalta.

2 kommenttia:

  1. Milloin sinulla on la? Ilmeisesti helmikuussa? Alan nyt seuraamaan blogiasi, hauska lukea muidenkin samassa tahdissa etenevien juttuja. :) Meillä ei ole lääkärineuvolaa (en tiedä onko ollenkaan) ja seuraava kolmas neuvola on ensi kuussa, samoin kuin rakenneultra.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, laskettu aika on helmikuussa, tarkemmin 23.2. :-) Tervetuloa matkalle mukaan!

      Poista