maanantai 14. maaliskuuta 2016

Lauantaibrunssilla Köketissä

Kahviloissa brunssittelut ovat käyneet vähiin vauvaelämän myötä ja nykyään brunsseja järjestetään enemmänkin kavereiden luona. Kotibrunsseilla lapset voi laittaa lattialle peuhaamaan ja aikuiset voivat keskittyä oikeasti herkkujen syömiseen. Tänä lauantaina käytiin kuitenkin ihan aikuisten oikeasti keskustassa brunssilla tapaamassa miehen kaveria, joka oli Suomessa viikonloppumatkalla. 

Valittiin brunssipaikaksi lapsiystävällinen Helsingin keskustassa sijaitseva ravintola Köket, joka on historiallisen Kiseleffin talon tiloissa, ihan Senaatintorin luona. Helsingin hyvät brunssipaikat ovat yleensä täyteen ahdettuja trendiravintoloita, mutta Köket sopii hyvin lasten kanssa ruokailuun. Portaikon alle on laitettu pieni leikkipiste, jossa on pieni maja, kasa leluja, sekä kävelytuki. Syöttötuoleja löytyy isompikin kasa, joten tuoleista ei tarvitse taistella. Tila on muutenkin avoin eikä liian ruuhkainen, täydellinen lapsiperheen brunssipaikka. 


Brunssi Helsinki


Valitsimme istumapaikaksi sohvaryhmän ravintolan takaosasta. Olen huomannut, että sohvapaikat ovat käteviä liikkuvaisen lapsen kanssa, varsinkin jos vauva ei vielä kävele itse. Vauvan voi nostaa syliin ja sohvalle temmeltämään, ja sohvia vasten voi tepastella edestakaisin. Saavuimme ravintolaan vielä heti sen auettua, joten saimme brunssitella rauhassa ainakin ensimmäisen tunnin ennen suurempaa ihmismäärää.

Brunssi itsessään oli aika perinteinen. Aamiaistyylisesti pöydästä löytyi useampaa erilaista mysliä, jogurttia, keitettyjä kananmunia, tuoretta leipää, karjalanpiirakoita ja mehua. Lämpiminä ruokina oli nakkeja, pekonia ja paahdettuja vihanneksia. Lisäksi pöydästä löytyi pesto-pastasalaattia, majoneesisalaattia ja vihreää salaattia. Jälkiruokapöydästä löytyi kattava valikoima erilaisia herkkuja - porkkanakakkua, marjakakkua, suklaakakkua ja erilaisia hedelmiä. Erikoisuutena oli mahdollisuus paistaa omat vohvelit, niiden kanssa tarjolla oli kermavaahtoa ja hilloja. Tarjolla oli tietysti myös kahvia ja valikoima erilaisia teelaatuja. Nälkä lähti siis hyvin näillä antimilla, mutta olin hiukan pettynyt brunssin tylsyyteen. Pöydässä oli ihan kiva valikoima ruokia, mutta jäin kaipaamaan perinteisiä juustoja ja leikkeleitä leivän päälle, parempia salaatteja sekä jotain erikoisempaa. Tarjolla ollut mehukin oli enemmän tiivistemehua kuin tuoremehua, selkeä miinus siitä. Brunssin hinta oli valikoimaan nähden korkea - brunssi maksoi 25€ ja lasillinen kuohuvaa olisi maksanut 5€ lisää. Helsingissä brunssien hinnat ovat yleensä 18-27€ välillä, mutta näin perusbrunssi olisi hyvin voinut olla pari euroa halvempi. 

Abu viihtyi kuitenkin hyvin. Ensin syöttötuolissa syömässä kananmunaa ja karjalanpiirakkaa, sen jälkeen sohvaryhmää kiertämässä, ja sen jälkeen seikkailemassa pitkin ravintolaa. Olemme siis päässeet siihen elämänvaiheeseen, että toinen aikuisista seuraa lasta kuin hai laivaa. Ihan kahdestaan ei siis nykyään kannata lähteä brunssille, sehän olisi kovin yksinäistä ruokailua. 

Köketin brunssille annettiin arvosanaksi 7+.
Mikä on Helsingin paras brunssipaikka lapsiperheelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti