tiistai 11. elokuuta 2015

Mamas&Papas Armadillo matkarattaiden kokemuksia

Me ostimme parhaat matkarattaat, ainakin parhaat meille. Kirjoittelin aiemmin keväällä matkarattaiden hankinnasta (kun näköjään kaikki hankinnat tuntuu vaativan kuukausien vertailun ja harkinnan) vielä alle puolivuotiaalle vauvalle. Valinta oli vähän hankala, sillä yleensä matkarattaat, erityisesti ne perinteiset sateenvarjorattaat, eivät ole parhaimmat pienille vauvoille selkänojan rajallisten säätömahdollisuuksien takia. Joka tapauksessa päädyttiin lopulta Mamas & Papas Armadillo -matkarattaisiin ja ne ovat osoittautuneet joka pennin arvoisiksi! Niillä rullaillaan kotikaupunginkin katuja vaikka Briotkin olisivat valmiudessa. Brioista muuten lisää myöhemmin, niihin en olekaan enää niin tyytyväinen...

Meillä oli muutama vaatimus rattaille. Selkänoja piti saada mahdollisimman makuuasentoon, rattaat tuli saada kasattua mahdollisimman pieneen tilaan sekä niiden piti olla ohjattavissa yhdellä kädellä. Vertailin Britax B-Agile Plus, BabyZen YoYo, Mountain Buggy Nano, ja Mamas & Papas Armadillo Flip rattaita ennen päätöksentekoa. Lopulta päädyttiin vähän erilaiseen Armadillo-malliin kuin ajattelimme, mutta emme ole katuneet valintaa lainkaan!

Ostimme Mamas&Papas rattaat eräästä Espoon lastentarvikeliikkeestä. Varsinaisesti eksyttiin sinne katsomaan miltä Armadillo City rattaat näyttävät in real life. Rattaat olivat kuitenkin niin suositut, että jopa mallikappale oli myyty. Myyjä kuitenkin esitteli kaikki muut listallani olleet rattaat, ja lopulta suositteli meille Armadillo-mallia. Mietimme pitkään Armadillo Flip- ja Armadillo-mallin välillä, mutta lopulta päätimme ettei istuimen käännettävyys ole meille yli 150 euron arvoinen - Flip-malli oli tämän verran Armadilloa kalliimpi. City-malli puolestaan vaikutti liian pieneltä, malli oli Armadilloa kapeampi ja jalkatukea ei saanut nostettua vaakasuoraan. Tärkeä tekijä päätöksessämme oli myös rattaiden pitkäikäisyys - emme halua joutua ostamaan uusia rattaita vuoden kuluttua.Parin kuukauden käytön jälkeen Armadillot ovat osoittautuneet todella näppäriksi ja laadukkaiksi. 

Plussat: 
+ Hyvännäköiset! 
Miksi ostaa rumaa, kun voi saada kaunista... Ostimme ihanat sitruunankeltaiset rattaat, jotka tosiaan erottuvat muista (mustista) rattaista.
+ Selkänojan portaaton säätö. 
Tämä on todella kätevä ominaisuus, Abu on yleensä puoli-istuvassa asennossa ja kun poika nukahtaa vaunuihin, vedän selkänojan varovasti alas makuuasentoon. 


+ Kuomu. 
Kuomun saa vedettyä tosi matalalle suojaten lasta auringolta ja tuulelta. Tämä oli meille tärkeä tekijä - ostimme matkarattaat pääsääntöisesti Espanjan kesämatkaa varten. Vaunujen piti antaa mahdollisimman hyvä suoja auringonsäteiltä, ja Armadillon kuomu on parempi kuin muut vertailulistan vaunut. Alkuun olin vähän jännittynyt miten Abu viihtyy kasvot menosuuntaan, mutta onneksi kuomussa on pieni muovinen kurkistusluukku. Siitä kurkin mitä poika puuhaa ja nukkuuko hän. 
+ Kasattavuus. 
Työntöaisassa on rulla, jota kääntämällä rattaat saa nopeasti kasaan.  Rattaat kasautuvat eteenpäin kaksinkerroin ja pohjassa on pieni kahva, joista rattaat saa napattua mukaan. Kasattuna rattaat eivät ole markkinoiden pienimmät eikä näitä saa mitenkään pakattua lentokoneen matkatavaratilaan, mutta sellaista emme edes kaipaisikaan.
+ Tukevuus. 
Armadilloilla kelpaa mennä hyvin myös hiekkatiellä ja epätasaisemmassa maastossa. Toki kyseessä ovat matkikset, joten ihan pusikkoon näillä ei kuitenkaan kannata lähteä. 
+ Tavarakori.
Tavarakori on aika tilava, ja vaunujen tukevuuden takia sinne voi laittaa tavaraa ilman rattaiden romahdusvaaraa. Painava ostoskassi ei sinne mahdu, enkä laittaisikaan, mutta hoitolaukku ja toinen kassi mahtuvat tilaan hyvin.
+ Laadukkaat materiaalit.
Verrattuna Brion ratasosaan, Armadillossa on tosi laadukkaat valjaat, kuomu ja istuinosa. Suosittelen kuitenkin ostamaan jonkinlaisen istuinpehmusteen - valjaat saattavat pidemmän päälle painaa pientä selästä.

 

Miinukset: 
- Tavarakori. 
Tavarakori on aika matala, joten isompien kassien asettaminen alle ja niiden ottaminen pois on vähän hankalaa. Kuitenkaan en tiedä kuinka isot tilat muissa matkarattaissa on, joten
- Paino. 
Armadillot eivät ole markkinoiden kevyimmät rattaat, joten kyllä niitä pitää kunnolla kantaa. Toisaalta painonsa takia ne ovatkin varmaan tukevammat kuin monet muut ultrakevyet rattaat. Onneksi rattaiden pohjassa on kahva, joten kasattuna niistä saa järkevän otteen. Rattaat muuten mahtuvat juuri Britaxin B-Agilen kuljetuspussiin, joten sillä rattaita on entistä helpompi kantaa mukana.


Kauheasti huonoa sanottavaa en edes keksi näistä rattaista. Matkarattaiksi nämä ovat ihan ykköset, mutta eivät ole yhtään huonommat myöskään arkikäytössä kaupungissa. Tietysti ne ovat raskaammat työntää kuin normaalit kaupunkirattaat, mutta muuten olen täysin ihastunut Abun uuteen kesäiseen menopeliin!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti