maanantai 16. helmikuuta 2015

Tiheän imun yöt

Pari viimeistä yötä on ollut täyttä kaaosta. Ilmeisesti käynnissä on tiheän imun kausi, tai ainakin tiheän imun yöt.. päivisin ruokailu noudattaa normaalia rytmiä, mutta öisin pieni mies ei malta irrottaa otettta minusta.

Lauantai 

23.00
Maltan irrottaa itseni kännykän viihdetarjonnasta ja pääsen vihdoin sänkyyn rauhoittumaan unille. Abun pitäisi herätä viimeistään parin tunnin päästä, joten tässähän on "ruhtinaallisesti" aikaa nukkua.

00.15
Herään siihen kun mies tuo rääkyvän Abun makuuhuoneeseen tissilleni; mikään muu hyssyttely-yritys ei ole auttanut eikä mies keksinyt muuta ratkaisua. Vartin päästä mies tulee itsekin sänkyyn nukkumaan. Vaihdan Abun kylkiasennossa rinnalta toiselle, imuote on taas huono ja nännit tuntuvat irtoavan.

01.10
Siirryn istumaan sängylle ja imettämään. Abu sen kun jaksaa ruokailla. Mies nukahti Kindle kädessään. 

02.00
Käyn vessassa, sinä aikana Abu alkaa ärisemään tissin poissaoloa. Lapsemme ärisee tai vinkuu, ei huuda. Isken vauvan takaisin kiinni tissiin. Abun ote alkaa olemaan huono, kunnon imun sijaan Abu nuolee nänniä ja lutkuttaa aikansa, kunnes saa taas rytmistä kiinni.

02.30
Nyt alkaa huumorintaju olemaan koetuksella. Väsyttää ja nännit aristaa. Abua on siirretty rinnalta toiselle varmasti 15 kertaa, eikä edelleen näy väsymisen merkkejä. 

03.00
Irrotan puoliunisen Abun tissiltä ja siirrän babynestiin väliimme. Pieni ei nuku vaan ärisee ja vinkuu oudosti. Ehkä vaippa on märkä ja/tai kakassa? Käyn vaihtamassa vaipan ja sitä tehdessäni Abu tietysti virkistyy. Vaipanvaihdon jälkeen isken rinnan Abun suuhun, pieni tissihetki yleensä väsyttää virkeimmänkin. 

03.20
Äiti ei nyt jaksa... Tissi on kipeänä ja päätä jomottaa. Joku saattaa tässä vaiheessa kutsua minua huonoksi äidiksi, mutten enää jaksa lutkututtaa rintaa Abun suussa. Käyn hakemassa tuttipullon ja lämmitän 20ml korviketta. Ehkä tämä maitotilkka auttaa Abua nukahtamaan ja armahtaa rintani. 

03.30 
Abu nukahtaa omaan sänkyynsä. Vihdoin! Makaan puolikuolleena sängyssä. Pidätän hengitystä jokaisen vingahduksen kohdalla kunnes rentoudun. Kyllä se varmaan jo nukkuu... 

06.00 
Olemme ilmeisesti takaisin normaalissa ruokintasyklissä. Abu alkaa vinkumaan nälkäänsä, ja käyn nostamassa hänet rinnalle. Makoillaan kummatkin mahat vastakkain ja nukahdetaan.

Sunnuntai
22.00
Saimme syötyä rauhassa oman myöhäisen illallisemme Abun istuessa sitterissä maailmaa tutkien. Nyt alkaa Abun iltaruokailu. Katsellaan samalla Kauhea kankkunen -leffaa miehen kanssa. 

23.00
Vaikuttaa jo eilisillan toistolta.. Takamus alkaa puutumaan sohvalla. Voiko liiasta istumisesta tulla makuuhaavoja? 

23.30
Käyn vessassa, sinä aikana Abu hermostuu ja alkaa huutaa. Tissi takaisin suuhun ja rauha palautuu maan päälle. 

00.15
Edellisen yön sirkus alkaa tosissaan väsyttää. Imetysmaratonille ei näy loppua. Rinnat tuntuvat tyhjiltä pusseilta, saakohan niistä edes mitään irti? Sama osittainen nännin lutkutus ja nuoleminen jatkuu, mutta kun otan Abun hetkeksi pois rinnalta, alkaa nälkäinen ininä. Ilmeisesti rinnoista kuitenkin jotain pientä tihkuu.

00.30
Siirrytään sänkyyn ja yritetään nukkua. Laitan Abun babynestiin väliimme, mutta pikkumies ei viihdy siinä ollenkaan. Kärsimätön vinkuna saa minut nostamaan hänet takaisin rinnalle. 

00.45
Abu on omassa sängyssä ja me omassamme. Uni, mikä ihana keksintö!

02.00
Nälkä, mikä ihana tekosyy.. Abu vinkuu nälkäänsä tai tissikaipuutaan. Haen herran viereeni ja alan jälleen imettää. Rinnat ovat ehtineet täyttyä tämän parin tunnin aikana ja kuulen tyytyväistä nielemistä. Imuote on edelleen kaukana optimaalisesta, mutta tuntuu jo paremmalta.

03.00
Abu pääsee takaisin omaan sänkyyn ja nukahtaa. Minä sammun ja vajoan unettomaan koomaan.

05.00
Taas herätys. Haen Abun rinnalle ruokailemaan. Olen jo niin väsynyt, että nukahdan imetykseen. Herätään kuuden jälkeen ja tönin miehen vaihtamaan vaippaa ennen töihin menoaan. Itse jään vielä sänkyyn koomailemaan. 

3 kommenttia:

 1. Voi ei... Jaksamista arkeenne! Toivottavasti pian helpottaa. Meidän pieniviikkoinen tyttö ei tahdo jaksaa imeä ollenkaan ja heräilee tosi tiheästi syömään aina ihan hetkeksi vain kerrallaan. Maitoa kyllä tulisi ja rinnat on ihan räjähtämispisteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.. Teilläkin taitaa olla aikamoinen yörytmi, jos vauva heräilee noin usein. Voimia siis sinnekin!

   Poista
 2. Entäs jos antaisit yöllä suosiolla miehen syöttää pullolla, ja itse ottaisit nopsasti pumpulla annoksen seuraavaa ruokailua varten?

  VastaaPoista