Raskauden aikana ja sen jälkeen pitäisi jumpata lantionpohjan lihaksia, jotta vältytään monelta ikävältä naisten vaivalta. Lihasten jumppaamisen mainostetaan olevan helppoa ja vaivatonta - niitä voi jumpata missä vain, milloin vain eikä kukaan huomaa. No periaatteessa näin, mutta näiden lihasten treenaaminen on jäätävän tylsää.
Olen aina ollut liian laiska jumppaamaan näitä rakkauslihaksia, mutta raskauden aikana lihakset oli vielä jotenkin kondiksessa. Synnytyssairaalassa huomasin kuinka käytännössä yhden aamun aikana lihakset olivat surkastuneet olemattomiin. Abu oli tehnyt tuhonsa matkalla ulkomaailmaan... Todennäköisesti lihakset siis vain venyivät synnytyksen extreme-olosuhteissa, mutta en voi kuvitella millaisessa kondiksessa paikat olisivat olleet isomman lapsen jäljiltä.
Kotioloissa treenaaminen on ollut säälittävän vähäistä, vaikka kyse on vain omasta hyvinvoinnista. Unettomien öiden ja jatkuvan imetystaistelun jälkeen mielessä ei ole ollut muita ajatuksia kuin uni, ruoka, ja vauvan paino. Kehitin kuitenkin hauskemman tavan jumpata lihaksia - Kegelbic!
Hyödynnän imetykseen käytettävän ajan ja teen jumpasta vähän mielenkiintoisempaa. Imetän yleensä ainakin kerran päivässä makuuasennossa ja aikaa tähän menee reilu puoli tuntia. Makuuasento on hyvä aloitusasento lihasten jumppaamiseen synnytyksen jälkeen. Kiinnitän vauvan tissiin, laitan puhelimen Spotifysta musiikin soimaan ja aloitan jumpan. Supistelen lihaksia musiikin rytmissä - välillä nopealla tahdilla, välillä hitaammin, välillä pidempään. Jumppailen parin biisin ajan, joten lihaksia tulee treenattua 8-10 minuuttia kerrallaan. Eri biiseissä on eri tahti, joten lihaksia tulee jumpattua monipuolisesti yhden imetyssession ajan. Jumppaan käytettävää aikaa voi vähitellen pidentää ja siirtyä tekemään jumppaa myös muissa imetysasennoissa. Vaikutukset näkyvät ilmeisesti valitettavan hitaasti vasta muutaman viikon ajan eikä jumppaa voi (tai kannata) koskaan lopettaa. Tuloksena on kuitenkin vahvemmat rakkauslihakset ja Tenattomat housut myös vanhemmalla iällä.
Kunhan Abu hiukan kasvaa, mennään jonnekin äiti-lapsi jumppaan, jossa treenataan näitä paikkoja lisää. Minusta olisi myös loistava idea lisätä tällainen 30min pikajumppa myös liikuntakeskusten jumppaohjelmistoon, vaikka tunnilla ei hiki virtaisikaan..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti