sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Ison vauvan sänky

Lopulta se oli tehtävä - luovuttava vastasyntyneen pesästä ja ostettava uusi sänky isommalle vauvalle. Abun käytössä ollut korisänky alkoi tuntumaan ahtaalta  ja lyhyeltä pitkälle pojalle jo muutama viikko sitten. Olimme lykänneet uuden sängyn ostamista ihan viime tippaan, puhtaasti tilasyistä. Makuuhuoneemme ei ole niin tilava, että sinne mahtuu kaksi sänkyä rinnakkain. Halusin nimenomaan laittaa vauvansängyn kiinni omaan sänkyyni, jotta yöimetykset olisivat helpompia. Abu kun ei vieläkään osaa nukahtaa ilman liikettä (vaunut, Manduca tai auto) tai tissiä suussa.

Meillä oli vauvan sängylle kaksi vaatimusta: laskettava pohja ja laskettava laita. Laskettava pohja on varmaan lähes kaikissa vauvansängyissä, mutta sängyt, joissa on kummatkin ominaisuudet, ovat harvemmassa. Löysin sopivasti Huuto.netistä hyvännäköisen vauvansängyn, jonka saimme ostettua kohtuuhinnalla. Kaupan päälle saimme reunapehmusteen ja sängyn päälle ripustettavan verhon, joka jää toistaiseksi odottamaan käyttöönottoa. Patjan vauvansänkyyn ostimme Ikeasta. Uusi, käytetty, Little Footprints vauvansänky on nyt mahdutettu parisänkymme viereen. Pohjan saa lähes samalle korkeudelle meidän sängyn kanssa, ja reuna on patjaa pari senttiä korkeammalla, joten poika ei ihan helposti rullaa sängystä alas.Käytännössä öiden rutiinit eivät ole kovin paljon muuttuneet uuden sängyn myötä. Kun pyjama ja kapalo on laitettu päälle, imetän Abun uneen parisängyllämme. Kun poika on vaipunut tarpeeksi syvään uneen, siirrän hänet omaan sänkyynsä nukkumaan. Ensimmäisen yöheräämisen jälkeen otan Abun viereeni ruokailemaan. Useimmiten nukahdetaan siihen vierekkäin, joskus mies nostaa nukkuvan Abun takaisin omaan sänkyynsä. Loppuyön ruokailut, jotka edelleen tapahtuvat kahden tunnin välein, sujuvat vierekkäin meidän parisängyssä.  Useimmiten en edes jaksa yrittää siirtää Abua omaan sänkyynsä, minulle on helpompaa vajota takaisin uneen kesken imetyksen.Uusi sänky näyttää kovin suurelta näin pienelle pojalle, mutta eiköhän siihen vielä kasveta sisään! 

4 kommenttia:

 1. Meillä on pinnasänky valmiiksi hommattuna (Huutiksen kautta löytynyt musta Troll) ja aion laittaa sen ns. lastenhuoneeseen toimintavalmiuteen, vaikka vuokraammekin alkuun sen Vaavi-sängyn (pyörät houkuttavat). Pinnasänky näyttää todella valtavalta, kun miettii minkä kokoinen vauva alkuun on. :D No, vaikkei vauva siinä alkuun varsinaisesti nuku, niin eipähän tarvitse sitten aikanaan alkaa sitä sänkyä kokoamaan. Innostuksissani ostin myös Elsa Beskow -aiheisen reunasuojuksen... :) Viikonloppuna mekin ostettiin Ikean patja. Sijauspatja oli Ikeasta loppu. Hankitteko te sellaisen jostain muualta?

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin itsekin sitä vaavi-sänkyä, muttei päädyttykään siihen kun saatiin siskon korisänky lainaan. Ei ostettu petauspatjaa ollenkaan, eikai vauva sellaista tarvitse..

   Poista
 2. Totta, tarvitseeko? :D Minä jotenkin oletin, että kun sellaisia on olemassa niin kyllähän se patjan päälle pitää hommata, onhan meillä aikuisillakin. Tyynyasiaa sentään kysyin kaverilta, kun en vielä osaa noviisina ajatella mitään edes maalaisjärjellä, heh.

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, en tiedä. :-D Toisaalta kai tämä on makuasia. Ostetaan sitten petauspatja kun Abu on isompi.

   Poista