perjantai 16. tammikuuta 2015

Raskausviikko 34

Raskausviikon 34 fiilikset ovat olleet kahdenlaiset. Olo on ollut yllättävän energinen ja hyvä. Olen vielä käynyt uimassa ja päivittäin hoitanut asioita ympäri kaupunkia. Toisaalta turvotus on ottanut vallan ja aiemmin niin löysät vihkisormukset pitää kunnolla kiskoa pois sormesta. Kengätkään ei mahdu kunnolla jalkaan, toivottavasti ne palautuu alkuperäiseen kokoon synnytyksen jälkeen. Unettomuus on jatkunut, viimekin yöllä valvoin useamman tunnin ennen uudelleen nukahtamista. Keskellä yötä huomasin selkeästi miten sormet ovat paksut kuin nakit. En taida uskaltaa edes laittaa sormusta sormeen tänään, jotta sen saa poiskin...

Pelästyin aamulla kun hetken aikaa luulin mahan jo laskeutuneen huomattavasti alaspäin. Lähestyvä synnytys tuntui niin pelottavalta; nytkö se jo tulee? Tähän pitkään odotukseen on niin tottunut, eikä olokaan ole niin tukala että synnytystä vielä toivoisi. Aika pian totesin, että ei se maha ehkä niin alhaalla olekaan, mutta luultavasti lapsi on kääntynyt pää alaspäin. Ainakin mahan yläosassa tuntuu väljemmältä. Toivottavasti lapsi ei vielä putkahda ulos - mies on ensi viikon vielä työmatkalla Dubaissa enkä todellakaan halua pusertaa vauvaa ulos yksin. Pitäisi varmaan miettiä joku tukihenkilö varalle, jos käy niin huonosti, että mies on matkalla kun synnytys käynnistyy.

Ensi viikolla on lääkärin tapaaminen jossa tehdään synnytystapasuunnitelma. Siinä selviää sitten miten päin lapsi on, lapsen koko ja mahtuisiko hän syntymään normaalisti alakautta. Kätilöopiston vierailu on sitten sitä seuraavalla viikolla, siellä saan varmasti vastauksen muutamaan mielessä (tyhmään) olleeseen kysymykseen (Maksaako sairaalassa oleminen? Mitä hyötyä olisi  peräruiskeen ottamisesta? yms). 

Viimeisiä hankintoja on taas tehty; ostettiin vaunuihin sopiva Brio Primo turvakaukalo, pari ihanaa vaatetta (taas), ja hoitotarvikkeita. Kovin paljon vauvan "kosmetiikkaa" en ole ostanut, ymmärtääkseni vauvan hyväkuntoinen iho ei tarvitse erillisiä rasvoja tai talkkeja. Asia on tietysti eri jos iho alkaa ärtymään vaipoista. Ostoslistalla on vielä harsoja, vaippoja, hoitotaso, leikkimatto ja sitteri. Imetystyyny on tarjolla yhdessä FB ryhmässä ja mietin onko sellaisen oikeasti tarpeellinen. Sänky toivottavasti saadaan ajoissa siskoltani. Toisaalta hätätilanteessa vauva voi alkuun nukkua äitiyspakkauksen laatikossa.

4 kommenttia:

 1. Hei! Tarkoitatko maksaako synnyttäminen ja sen jälkeiset päivät? Jos niin kyllä vain, "hinta" on yleensä n. 30-35e / vrk. :) Tsemppiä loppuviikkoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tätä meinasin. :-) Jotain tällaista olin kuullut ja hämmästyin. Hyvinvointivaltion kasvatti luuli että synnytys ja hoito on täällä ilmasta. :-D

   Poista
 2. Niin ja sitten kannattaa ottaa miehelle omat eväät mukaan. Ainakaan minun miehelle ei ollut ruokatarjoilua. Jos synnytys kestää 5 - 10 h, niin voi sitä miestäkin alkaa huikoa. Voi olla, että ajat ovat muuttuneet, mutta kaikkeen kannattaa varautua.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti.. täytyy alkaa muutenkin miettimään mitä sairaalakassiin pakkaa. :-)

   Poista