maanantai 13. lokakuuta 2014

Himojeni kohde

Himojeni kohde ei tällä kertaa ole Pasta Carbonara tai omenapiirakka kuten viime viikkoina, vaan jotain paljon käytännöllisempää, suloisempaa, ja .. hurjasti kalliimpaa. Olen löytänyt lapsellemme täydellisen sängyn - Stokke Sleepi Minin. (Tämä ei ole maksettu mainos, vaikkakaan en panisi pahakseni jos Stokke yllättää ja lähettää bloggaajalle testisängyn. ;-)  Tai Joulupukki, hoi! Tässä lahjavinkki!)

Kuva

Kyseessähän on siis Stokken sänky, jota voi suurentaa lapsen kasvaessa. Pienimmillään sänky on pieni pyöreä pesä vastasyntyneelle, suurimmillaan siihen mahtuu esikouluikäinen lapsi. Sänkyä saa siis suurennettua lisäpaloilla ja suuremmalla patjalla lapsen kasvaessa.

Kuva

Suurin etu tästä sängystä on koko - meidän pieneen kaksioon sopii paremmin tuollainen tiivis pesä, jota voi säätää isommaksi vasta kun on pakko. Isot pinnasängyt vievät heti ison tilan makuuhuoneesta, vaikka lapsi mahtuisi hyvin pienempäänkin sänkyyn. Lisäksi Stokken sängyssä on pyörät, joten sängyn voi rullata tarpeen mukaan vaikka olohuoneeseen.

Huonoin puoli sängyssä on ehdottomasti hinta. Uutena sänky maksaa vajaa 500€, ja käytettynäkin siitä pyydetään yleisestikin 300€. Tähän tulee sitten tietysti lisäpalojen ja uusien patjojen hinnat päälle. Aikamoisen suolainen hinta lapsen sängystä.. varsinkin kun nettikaupoissa myydään peruspinnasänkyjä muutamalla kympillä. Olen yrittänyt kurkkia Tori.fi:stä, Huuto.net:stä ja Facebookin kirppiksiltä tarjontaa, mutta tarjontaa Stokken sängyille ei kovin paljoa ole. Lisäksi haluaisin valkoisen version sängystä, ja näitä taas ei montaa ole näkynyt. Tietysti kysymys on kannattaako käytetystä sängystä edes maksaa noin paljoa - kannattaisiko vain suoraan ostaa uusi ja laittaa se aikanaan itse myyntiin?

Ylipäänsäkin viime viikkoina mielessä on ollut tila, tai lähinnä sen puute. Asuntomme on erinomaisen hyvä kahdelle aikuiselle, mutta pienen lapsen mukana tuleva tavaramäärä kauhistuttaa. Ostamme todennäköisesti vaatekaappiin pienen lipaston, minne voimme laittaa vauvan vaatteet ja tavarat (sori mies, joudut nyt tiivistämään tavarasi pienempään tilaan sillä mun mekkoni tarvitsevat edelleen henkaritilan!). Ongelmaksi muodostuu isommat ostokset, kuten lastenvaunut ja kylpyammeet.. Mihin ne tungetaan? Pieni paniikki nousee pintaan kun mietin tulevia tilatarpeita. Ehkä me pärjätään ainakin ensi kesään asti tuossa asunnossa.. Toivottavasti!

6 kommenttia:

 1. Mä ostin juuri kyseisen sängyn huuto.netissä (kannattaa laittaa se vahti päälle sinne) lisäpalalla; eli mini ja sleepi. + minin patja. Se minihän ei ilmeisesti mene kauhean kauaa vaan sleepi palat kuulemma tarvitsee aika pian käyttöön, että en tiedä mitten onko se enää kauhean paljon pienempi kuin peruspinnasänky ? Mä olin ihastunut tähän jo kauan ennen raskautta ja päättänyt että hankin hinnalla millä hyvänsä, ja näin tein ;D Se on iiiiihana!!!! <3
  Renkaat oli meille yks ehdoton plussa tuossa! (kauneuden lisäksi ;))
  ... Lisänä kävin itse ostamassa tuohon huutari pakettiin 2x mini lakana ja 1x suoja, 2x sleepi lana ja 1x suoja, uudin verho. ja sitten mini-bumber... on muuten kalliita kaikki nuo lisäosat!:( ajattele kun lakanasta parikybää kappale!... mut en kadu yhtään, ihana setti on, tykkään :)

  ja ps. ostin myös stokken ammeen (saa taitettua pieneen tilaan! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky on tosiaan todella söpö.. :-) Varsinkin pienimmässä koossa, kuin pesä. Täytyy pitää huutokauppoja/kirppiksiä silmällä. :-)

   Poista
 2. Mahdutte varmasti kunhan vaan keksii miten vauvan tavarat sijoittaa :) Meillä on Stokken kylpyamme jonka saa taitettua kasaan silloin kun sitä ei tarvitse, täydellinen meidän pieneen kylpyhuoneeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoontaitettava amme olisi varmasti hyvä vaihtoehto meillekin!

   Poista
 3. Hih, joo kamaa tulee yllättävän paljon, mutta kyllä ne hetkeksi kaksioon mahtuu, nou hätä :) meidänkin kaksioon mahtui, ihan hyvin :) olihan ne vaunut vähän eteisessä tukkeena, mutta minkäs teet, kerrostalossa kaikilla sama... Kylpyammeista on tosiaan kokoontaitettavia versioita, meillä on vieläkin se sama käytössä ja hyvin toimii! (Ei stokke vaan joku muu)
  Sitten kun lapsi lähtee liikkeelle jne niin lisätila tulee kyllä tarpeeseen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen ajatellutkin.. Varmasti ensi kesään asti mennään tällä asumisratkaisulla, ja sitten täytyy miettiä mitä tehdään. Espooseen en kyllä halua muuttaa! ;-)

   Poista