perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kesäistä fiilistä maalla ja kaupungissa

Juhannuksesta alkoi itselläni muutaman päivän lomajakso, jonka perään tuli pari päivää töitä, jonka perään alkaa huomenna viikon loma. Loma ei ole hurjan pitkä uuden työn aloittamisen takia, joten pidämme lomasuunnitelmat vaatimattomina. Lähdemme tänään noro-Siljalla kohti Tukholmaa - toivottavasti noro ei tule mukaan tuliaisena!

Juhannus vietettiin vanhempieni luona maalla Abun serkkujen seurassa. Pojat ja tytöt juoksentelivat ulkona kaikki päivät ja läiskyttelivät vedessä puolet ajasta. Onneksi sää oli kaikenkaikkiaan ihan ok, ettei tarvinnut koko viikonloppua viettää sisällä. Abu tykkäsi seurata tyttöjen menoa ja onneksi keskimmäinen Abun serkuista tykkäsi myös viettää aikaa pojan kanssa vaikka Abu olikin joihinkin leikkeihin liian nuori. 



Mökillä oli myös tätini sekä hänen koiransa. Koira oli Abun mielestä maailman parasta juhannusseuraa, sitä oli kiva silitellä ja jahdata. Onneksi koira oli rauhallinen ja hyvähermoinen, mutta kyllä Abu sitä sen verran kiusasi että välillä piti käydä pelastamassa sekä koira, että lapsi. 

 

Juhannuksen jälkeiset muutamat kesälomapäivät vietin ihan kotona lapsen kanssa. Tapasin paljon kavereita - kavereiden näkeminen on kutistunut lähes nollaan työn aloittamisen jälkeen - ja käytiin Abun kanssa eri kesäisissä paikoissa. Helsingin leikkipuistot tarjoavat lapsille ilmaisen lounaan kesän ajan. Abun päikkäreiden kannalta lounastaminen puistossa ei toimi, mutta lounaasta riippumatta Taivallahden leikkipuisto oli suosittu lasten ja aikuisten kesken. Myös Annantalo järjestää kesäkuussa ja elokuussa Annantalon Kesäpiha -nimisen lasten tapahtuman. Annantalon pihalla on lähes päivittäin vaihtuvaa aktiviteettia ja touhua lapsille eri ikäisille lapsille, vaikkakin toiminta on suunnattu Abua vanhemmille lapsille. Kävimme Annantalolla alkuviikosta, ja jouduinkin kiskomaan Abua pois milloin sähköjohtojen luota, milloin karkumatkalta autotielle. Ihan kiva tapahtuma, mutta meille parempi ehkä ensi kesänä. 





Puuhalistalla on meillä ainakin Korkeasaari ja Suomenlinna. Haluaisin viedä Abun jollekin pienelle merimatkalle ja antaa pojan ihmetellä vettä ja veneitä. Todennäköisesti Korkeasaari ja Suomenlinna riittävät tähän tarkoitukseen, mutta olisi kiva myös vierailla Helsingin edustan saarilla. Mies ja Abu kävivät Linnanmäellä työmatkani aikana, joten se jää nyt pois kesän aktiviteeteista. 

Paljon kivaa olemme siis tehneet mutta yhtä paljon kivaa on odotettavissa vielä lomaviikon aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti